Mobiilidata – älykäs kaupunki-infra

Ekologisuus, kustannustehokkuus ja energiatehokkuus ovat merkittäviä trendejä kiinteistötoimialalla jo nyt ja niiden merkitys vain kasvaa. Lisäksi älykkäät kiinteistöt yleistyvät ja kiinteistöissä käytettävien langattomien verkkoyhteyksien liikennemäärä kasvaa rajusti. Kasvavat vaatimukset lisäävät kustannuskuormaa kiinteistöille, toisaalta asumisen kustannuksista ollaan entistä tietoisempia.

Käytetyn mobiilidatan määrän kasvu on viime vuosien aikana ollut nopeaa ja käytetyn mobiilidatan määrän odotetaan kasvavan nykyisestään tulevien vuosien aikana. Tiiviisti rakennetussa kaupunkiympäristössä matkaviestintukiasemia sijoitetaan usein yksittäisten mastojen lisäksi rakennuksiin ja rakennusten katoille. Tiedustelut rakennusten ja rakennuksien kattotilojen hyödyntämiseksi teleoperaattoreiden toimesta tulevat moninkertaistumaan.

Helppo ja vaivaton kumppanuus – Digita mahdollistaa suomalaisille toimivan digitaalisen yhteiskunnan

Kasvava digitaalisen infrastruktuurin tarve tarjoaa kunnille mahdollisuuden laajentaa liiketoimintaansa vuokraamalla tilaa omistamistaan rakennuksista ja maa-alueita kiinteistöistään tukiasemien sijoituspaikaksi. Digitalla on tähän tarkoitukseen sopiva valmis palvelukonsepti, jossa Digita toimii kumppanina kunnalle.

Kunnille kumppanuus on vaivaton tapa toimia ja rakennuksiin asennettavat tukiasemat tehdään aina kaupunkiympäristöön sopiviksi. Digita huolehtii muun muassa siitä, että vuokrasopimukset ja niiden laskutus on ajan tasalla ja kunnat saavat rakennustensa hyödyntämisestä korvauksen. Myös turvallisuus on keskiössä: Digita on riippumaton, vastuullinen ja asiantunteva yhteistyökumppani kattojen ja laitetilojen rakenteiden arvioimiseen tukiasema-asennusten osalta. Digita toimii operaattoriasiakkaiden suuntaan tasapuolisesti ja yhtäläisin ehdoin.

Tilojen vuokraaminen tukiasemia varten tuo useita hyötyjä:

  • Kiinteistönomistaja voi keskittyä turvallisin mielin ydinliiketoimintaansa
  • Tuottamattomien neliöiden hyödyntäminen ja tukiasemaverkoston laajentuminen
  • Toimivat ja laadukkaat mobiiliyhteydet
  • Vaivatonta ja asiantuntevaa toimintaa kattojen neliöitä hyödyntämällä.

Jätä yhteydenottopyyntö tai ota yhteyttä niin katsotaan yhdessä, miten kattopaikkojen vuokraaminen tukiasemakäyttöön tarjoaa liiketoimintamahdollisuuksia myös teidän kunnallenne.

Haluan kuulla lisää tukiasemapaikkojen hallinnasta

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Esko Nerelli
Myyntipäällikkö, Site Services ja Data Center
+358 40 480 5958
esko.nerelli@digita.fi
Harri Lipponen
Asiakkuusjohtaja
+358 40 505 9782
harri.lipponen@digita.fi
Ari-Pekka Ainonen
Johtaja, Site Services
+358 50 571 7914
ari-pekka.ainonen@digita.fi

Lataa esite