Mobiili- ja internetliikenteessä käytettävän datan määrän kasvu on viime vuosien aikana ollut nopeaa ja liikenteen määrän odotetaan kasvavan nykyisestään tulevien vuosien aikana. Jotta digitaalinen infrastruktuuri pystyy vastaamaan mobiili- ja internetliikenteen kasvuun, on infrastruktuuria täydennettävä uusilla tukiasemilla, jotka sijoitetaan yksittäisten mastojen lisäksi erityisesti rakennuksiin ja niiden katoille.

Digitan palvelut kiinteistöihin ja rakennuksiin sijoitettujen tukiasemapaikkojen hallintaan mahdollistavat verkon nopean ja kustannustehokkaan rakentamisen kaikkialla Suomessa. Paikallinen läsnäolo takaa tiedon parhaista tukiasemapaikoista.

Kiinteistöjen ja rakennusten vuokraaminen rooftop-tukiasemakäyttöön

Kasvava digitaalisen infrastruktuurin tarve tarjoaa kiinteistöjen ja rakennusten omistajille mahdollisuuden laajentaa liiketoimintaansa vuokraamalla tilaa omistamistaan rakennuksista ja maa-alueita kiinteistöistään tukiasemien sijoituspaikaksi. Digitan tarjoama tukiasemapaikkojen hallintapalvelu on vaivaton malli kiinteistön ja rakennuksen omistajalle ja rakennuksiin asennettavat tukiasemat tehdään aina kaupunkiympäristöön sopiviksi.

Hyödyt tilojen vuokraamisesta tukiasemaa varten:

  • Tuottamattomien neliöiden hyödyntäminen
  • Liikevaihdon kasvattaminen ilman lisäinvestointeja
  • Toimivat ja laadukkaat mobiiliyhteydet vuokralaisille (kilpailuetu)
  • Kiinteistön arvon nousu

Digitan palvelumalli kiinteistöille ja rakennuksiin sijoitettujen rooftop-tukiasemapaikkojen hallinnassa

Digita tarjoaa ns. avaimet käteen -palvelua, mikä tarkoittaa, että Digita tekee sopimuksen kiinteistön tai rakennuksen omistajan kanssa tukiaseman sijoittamisesta. Sopimuksen myötä kiinteistölle tai rakennukseen sijoitettujen tukiasemapaikkojen hallinnointi ja vastuu tukiasemapaikkojen vuokraamisesta siirtyy Digitalle ja Digita huolehtii operaattoreiden vuokrasopimuksista. Malli on kiinteistön ja rakennuksen omistajalle vaivaton ja helppo tapa hyödyntää kiinteistöjen ja rakennusten tuottamattomia neliöitä ja saada toimivat ja nopeimmat mobiiliyhteydet omistamiinsa tiloihin.

Mitä hyötyjä palvelumalli tuo asiakkaalle:

  • Digitan hallinnointipalvelun myötä operaattorivuokrasopimusten määrä on lisääntynyt 10 %:lla seuraavan kuuden kuukauden aikana toiminnan käynnistymisestä.
  • Kohdekohtaisissa tukiasemapaikkojen tarkastuksissa havaitut puutteet on voitu korjata, ennen kuin rakenteellisia vaurioita on päässyt syntymään (esimerkiksi kattokuorman tasauksia ja läpivientien korjauksia).
  •  Vuokran ja sähkönkulutuksen laskutus on saatettu ajan tasalle ja samalla on tarkistettu, että vuokrataso on markkinahintainen ja että operaattorivuokrasopimusten kanta on ajan tasainen. Sopimusten vastuuasioita on selkeytetty lisäämällä operaattoreiden vastuuta tukiasemista.

Jätä yhteydenottopyyntö tai ota yhteyttä:

Harri Lipponen
Asiakkuusjohtaja
Ari-Pekka Ainonen
Johtaja, Site Services

Ajankohtaista

Hämeenlinnan kaupunki ja Digita yhteistyöhön mobiiliverkkojen kehittämiseksi

Lue lisää

Realia ja Digita yhteistyöhön mobiiliyhteyksien kehittämiseksi kiinteistöissä

Lue lisää

LOAS ja Digita yhteistyöhön mobiiliverkkojen kehittämiseksi Lappeenrannassa

Lue lisää

Digita ja JM Suomi yhteistyöhön parempien mobiiliyhteyksien mahdollistamiseksi

Lue lisää

Porin kaupunki ja Digita ovat solmineet yhteistyösopimuksen mobiiliverkkojen kehittämiseksi

Lue lisää

Technopolis ja Digita solmivat yhteistyösopimuksen matkapuhelintukiasemainfran hallinnoinnista kiinteistöissä

Lue lisää

Lakea Oy ja Digita ovat solmineet sopimuksen yhteistyöstä mobiiliyhteyksien kehittämisestä kiinteistöissä eri puolella Suomea

Lue lisää

Lataa esite

Tilaa uutiskirjeemme
Tietoa Site-palveluista