Mobiili- ja internetliikenteessä käytettävän datan määrän kasvu on viime vuosien aikana ollut nopeaa ja liikenteen määrän odotetaan kasvavan nykyisestään tulevien vuosien aikana. Jotta digitaalinen infrastruktuuri pystyy vastaamaan mobiili- ja internetliikenteen kasvuun, on infrastruktuuria täydennettävä uusilla tukiasemilla, jotka sijoitetaan yksittäisten mastojen lisäksi erityisesti rakennuksiin ja niiden katoille.

Digitan palvelut kiinteistöihin ja rakennuksiin sijoitettujen tukiasemapaikkojen hallintaan mahdollistavat verkon nopean ja kustannustehokkaan rakentamisen kaikkialla Suomessa. Paikallinen läsnäolo takaa tiedon parhaista tukiasemapaikoista.

Kiinteistöjen ja rakennusten vuokraaminen tukiasemakäyttöön

Kasvava digitaalisen infrastruktuurin tarve tarjoaa kiinteistöjen ja rakennusten omistajille mahdollisuuden laajentaa liiketoimintaansa vuokraamalla tilaa omistamistaan rakennuksista ja maa-alueita kiinteistöistään tukiasemien sijoituspaikaksi. Digitan tarjoama tukiasemapaikkojen hallintapalvelu on vaivaton malli kiinteistön ja rakennuksen omistajalle ja rakennuksiin asennettavat tukiasemat tehdään aina kaupunkiympäristöön sopiviksi.

Hyödyt tilojen vuokraamisesta tukiasemaa varten:

  • Tuottamattomien neliöiden hyödyntäminen
  • Liikevaihdon kasvattaminen ilman lisäinvestointeja
  • Toimivat ja laadukkaat mobiiliyhteydet vuokralaisille (kilpailuetu)
  • Kiinteistön arvon nousu

Digitan palvelumalli kiinteistöille ja rakennuksiin sijoitettujen tukiasemapaikkojen hallinnassa

Digita tarjoaa ns. avaimet käteen -palvelua, mikä tarkoittaa, että Digita tekee sopimuksen kiinteistön tai rakennuksen omistajan kanssa tukiaseman sijoittamisesta. Sopimuksen myötä kiinteistölle tai rakennukseen sijoitettujen tukiasemapaikkojen hallinnointi ja vastuu tukiasemapaikkojen vuokraamisesta siirtyy Digitalle ja Digita huolehtii operaattoreiden vuokrasopimuksista. Malli on kiinteistön ja rakennuksen omistajalle vaivaton ja helppo tapa hyödyntää kiinteistöjen ja rakennusten tuottamattomia neliöitä ja saada toimivat ja nopeimmat mobiiliyhteydet omistamiinsa tiloihin.

Mitä hyötyjä palvelumalli tuo asiakkaalle:

  • Digitan hallinnointipalvelun myötä operaattorivuokrasopimusten määrä on lisääntynyt 10 %:lla seuraavan kuuden kuukauden aikana toiminnan käynnistymisestä.
  • Kohdekohtaisissa tukiasemapaikkojen tarkastuksissa havaitut puutteet on voitu korjata, ennen kuin rakenteellisia vaurioita on päässyt syntymään (esimerkiksi kattokuorman tasauksia ja läpivientien korjauksia).
  •  Vuokran ja sähkönkulutuksen laskutus on saatettu ajan tasalle ja samalla on tarkistettu, että vuokrataso on markkinahintainen ja että operaattorivuokrasopimusten kanta on ajan tasainen. Sopimusten vastuuasioita on selkeytetty lisäämällä operaattoreiden vastuuta tukiasemista.

Tukiasemapaikkojen vuokraaminen on uusi liiketoimintamahdollisuus kunnille >>

Jätä yhteydenottopyyntö tai ota yhteyttä:

Haluan kuulla lisää tukiasemapaikkojen hallinnasta

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Ari-Pekka Ainonen
Johtaja, Site Services
+358 50 571 7914
ari-pekka.ainonen@digita.fi

Ajankohtaista

eQ ja Digita yhteistyöhön erinomaisten mobiiliyhteyksien mahdollistamiseksi

Lue lisää

Jyväskylän kaupunki ja Digita yhteistyöhön tulevaisuuden mobiiliverkkojen mahdollistamiseksi

Lue lisää

Digitan ja SATOn yhteistyö mahdollistaa erinomaiset mobiiliyhteydet kiinteistöihin

Lue lisää

Lataa esite

Tilaa uutiskirjeemme
Tietoa tilapalveluista