Porin kaupunki ja teknologiayhtiö Digita ovat solmineet sopimuksen yhteistyöstä Porin kaupungin kiinteistöjen hyödyntämisestä tulevaisuuden mobiiliverkkojen kehittämisessä. Porin kaupungilla on useita eri kiinteistöjä, joita voidaan hyödyntää mobiiliverkkojen tukiasemapaikkoina.

Digitalisaation ja teknologisen nopean kehityksen myötä langattomien verkkoyhteyksien liikennemäärä kasvaa kovaa vauhtia.

”Mobiili-infrastruktuurin laadun varmistaminen ja alan nopeassa kehityksessä 5G:stä kohti seuraavia yhteysnopeuksia mukana pysyminen olivat meille ensisijaisen tärkeitä yhteistyössä Digitan kanssa. Digita toimii asiantuntijaorganisaationa tukenamme ja tukiasemien hallinnoijana”, kertoo Porin kaupungin tilajohtamisen esimies Jouni Salonen.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Porin kaupungin kanssa alkavaan yhteistyöhön, jonka ansiosta voimme lisätä laadukkaan digitaalisen infrastruktuurin tarjontaa mobiilioperaattoreille ja muille mobiiliverkkoa rakentaville toimijoille myös Porin alueella. Digita vastaa yhteistyössä Telecom-toimintaan liittyvästä vuokrauksesta ja sopimushallinnasta”, kertoo Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala.

Median yhteydenotot:

Porin kaupunki, Tilajohtamisen toimintayksikön esimies Jouni Salonen, p. 044 701 1575, jouni.salonen(a)pori.fi
Digita Oy, viestintäjohtaja Minna Flink, p. 040 742 8849, minna.flink(a)digita.fi

Myynnin yhteyshenkilö: Digita Oy, Myyntijohtaja, Antti Töyrylä, p. +358 40 755 0625, antti.toyryla@digita.fi

Pori on periksiantamaton, itsepäinen, mutta aina uudelleen luovasta hulluudesta ja vastakohdista voimaa ammentava kaupunki. Sen ytimessä on sitkeä yrittäminen ja oma tapa tehdä – alalla kuin alalla. https://www.pori.fi

Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Palveluita tarjotaan mediayhtiöille, kuluttajille, matkapuhelinoperaattoreille, teollisuudelle, infrastruktuuriyhtiöille sekä kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 200 alan osaajaa. www.digita.fi