Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiö ja Digita ovat tehneet sopimuksen LOASin kiinteistöjen hyödyntämisestä mobiiliverkkojen tukiasemapaikkoina. LOASilla on Lappeenrannan alueella 90 kerrostalokiinteistöä, joissa asuu noin 3200 opiskelijaa 86 eri maasta.

Asumisen perusedellytyksiin kuuluvat tänä päivänä toimivat tietoliikenneyhteydet. Etätöiden ja digitaalisen palveluiden käytön kasvun myötä tietoliikenneinfrastruktuurille asettavat vaatimukset kasvavat. Tiiviisti rakennetuissa kaupunkiympäristöissä tukiasemia sijoitetaan usein rakennuksiin ja rakennusten katoille.

”Meille keskeisin syy lähteä yhteistyöhön Digitan kanssa on varmistaa opiskelijoillemme parhaat mahdolliset tietoliikenneyhteydet. Samalla meille on tärkeää mahdollistaa ympäröivän yhteiskunnan mahdollisuus hyödyntää digitaalista infrastruktuuria. Olemme LOASissa jo aiemmin investoineet omaan valokuituverkkoon, mutta haluamme tarjota asukkaillemme myös uuden mobiiliteknologian tarjoamat hyödyt ja mahdollisuudet”, sanoo LOASin toiminnanjohtaja Joonas Grönlund. ”Digita on meille hyvä ja asiantunteva yhteistyökumppani tukiasemien hallinnoinnissa”, jatkaa Grönlund.

”Olemme erittäin tyytyväisiä LOASin kanssa käynnistyvään yhteistyöhön. Pystymme jatkossa tarjoamaan mobiilioperaattoreille ja muille tietoliikenneverkkoja rakentaville digitaalista infrastruktuuria myös Lappeenrannan alueella. Varmistamme kiinteistöjen turvallisen käytön ja mahdollistamme LOASille mahdollisuuden keskittyä omaan ydintehtäväänsä”, sanoo Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala.

Digitan kiinteistöratkaisuihin kuuluvat tukiasemahallinnoinnin lisäksi sisäpeittopalvelut sekä kiinteistöille suunnitellut IoT-palvelut kuten olosuhdeseuranta ja vedenkulutuksen etäluenta.

Median yhteydenotot:

LOAS, toiminnanjohtaja Joonas Grönlund, p. 05 668 2888, joonas.gronlund(a)loas.fi

Digita Oy, operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala, p. 040 054 9023, markus.ala-hautala(a)digita.fi

LOAS on kaikkien Lappeenrannassa opiskelevien asuntoyhteisö. LOAS tarjoaa laadukkaita ja edullisia opiskelija-asuntoja yli 3000 opiskelijalle.

Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Palveluita tarjotaan mediayhtiöille, kuluttajille, matkapuhelinoperaattoreille, teollisuudelle, infrastruktuuriyhtiöille sekä kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa. www.digita.fi