IoT-palvelut – vain mielikuvitus on rajana


Älyratkaisuillamme mahdollistamme tulevaisuuden älykkäät kaupungit. Kiinteistöissä tai julkisella sektorilla kunnossapitohenkilöstö voi käydä tyhjentämässä esimerkiksi roska-astioita anturin ilmoittaman todellisen täyttöasteen mukaan. Sairaaloissa anturi ennakoi vaikkapa happipullojen tyhjenemistä. Kansallispuistoissa työntekijät voivat säästyä pitkiltä ajomatkoilta, kun liitereihin asennettua nappia painamalla samoilijat voivat ilmoittaa polttopuiden hupenemisesta. Kiinteistöalalla voidaan optimoida energiakustannuksia mittaamalla antureilla lämpötiloja huoneistokohtaisesti ja säätää sitä automaattisesti sopivaksi.

Digita on vakaa kotimainen toimija, jolla on esineiden internetiä eli IoT:ta varten valmis infrastruktuuri tarjolla palvelualustaksi yrityskumppaneidemme ratkaisuille. Digitan korkeiden mastojen ja kaksisuuntaisen LoRa-teknologiaan perustuvan verkon ansiosta erilaisten verkkoon liitettyjen laitteiden ohjaaminen on kustannustehokasta, yksinkertaista ja toimintavarmaa.

IoT-maailmaan siirtymisessä oleellista on tiedonsiirron kustannustehokkuus, myös pitkällä tähtäimellä. Digitan koko maan kattavassa LPWA (Low Power Wide Area) -verkossa hyödynnetään LoRa (Long Range)-teknologiaa, joka on ensimmäinen varta vasten esineiden internetiä varten kehitetty teknologia maailmassa. Siinä minimaalisesti virtaa kuluttavien mittausantureiden tuottamaa dataa voidaan siirtää langattomasti pitkänkin kantaman päähän.

LPWA-ratkaisut ovat edullisia ja pitkäikäisiä: Antureiden asentamiseen ei vaadita esimerkiksi kaapelointeja vaan ne ovat kevyitä ja yksinkertaisia asentaa paikalleen. Antureiden akku kestää jopa 10 vuotta, joten ratkaisut ovat käytännössä huoltovapaita.

Monelle asiakkaallemme on tärkeää IoT-palveluiden kehittäminen ilman monimutkaisia paikallisverkko- tai gateway-ratkaisuja kiinteistöissä. Erityisesti asiakkaiden energiatehokkuus-, smart city- ja smart metering hankkeet hyötyvät Digitan kehittyneestä verkosta.

Maan suurimpana tietoliikennemastojen omistajana huolehdimme siitä, että verkkomme toimii aina, kaikissa olosuhteissa.

Esineiden internetin mahdollistaman digitalisaation sovellusten kirjo on lähes rajaton ja jo nyt saavutettavissa. Digitalle sekä muille suomalaisille yrityksille IoT tuo lähivuosina merkittäviä uusia liiketoimintamahdollisuuksia, kertoo Digitan IoT-palveluista vastaava johtaja Ari Kuukka.

Ajankohtaista

Kangasalan Vesi ja Digita sopimukseen veden etäluennan digitalisoinnista

Lue lisää

IOTSU® yhdistelmälaite on monisuorittaja, joka kerää ilmasta enemmän tietoa

Lue lisää

Äänekosken Energia tähtää kohti tulevaisuuden vesihuoltoa Digitan IoT-verkon avulla

Lue lisää

Olemme mukana seuraavissa tapahtumissa

Tilaa uutiskirjeemme
Ota yhteyttä - asiantuntijamme auttavat!