Privaattiverkoissa on kyse paikallisesta, yrityksen omaan käyttöön räätälöidyistä eriytetyistä mobiiliverkoista, jossa verkon toiminta optimoidaan käyttäjän erilaisten tarpeiden ja käyttökohteiden perusteella. Privaattiverkkoon voi tuoda esimerkiksi prosessinohjausjärjestelmiä, etähallintaa, videovalvontaa sekä lukuisia esineiden internetin sovelluksia (IoT).

Verkko tukee useita erilaisia päätelaitteita, jolloin työn ei myöskään tarvitse olla paikkaan sidottua (mobiliteetti). Tarvittaessa privaattiverkon laitteet toimivat myös normaalissa mobiiliverkossa, kun liikutaan privaattiverkon ulkopuolelle. Privaattiverkon käyttö, päätelaitteet ja hallinta on täysin yrityksen omassa hallinnassa ja yritys voi sitä kautta hallinnoida privaattiverkon käyttöä ja sallia pääsyn vain erikseen määritellyille ja halutuille laitteille.

Yrityksen dataliikenne pidetään kokonaisuudessaan ja oletusarvoisesti privaattiverkossa ilman, että sitä liikkuu verkon ulkopuolelle, haluttaessa dataliikenne voidaan myös siirtää ja ohjata muihin verkkoihin. Mobiiliteknologia itsessään mahdollistaa jo korkean tietoturvallisuuden ja vastaavasti privaattiverkkojen käyttö entisestään tehostaa käyttöturvallisuutta.

Nämä ominaisuudet varmistavat optimoidun verkon, korkean kapasiteetin, asiakaslähtöisen käytettävyyden ja tietoturvallisuuden. Teknologian kehityksen myötä, aiemmin ainoastaan operaattorien käytössä olleet verkko- ja mobiiliteknologiaratkaisut, mahdollistetaan nyt kustannustehokkaasti myös yritysasiakkaille.

Privaattiverkkojen merkityksen ennustetaan tulevaisuudessa kasvavan niin Suomessa kuin globaalisti.

Digita kumppanina privaattiverkon rakentamisessa

Digita tarjoaa Privaattiverkkopalveluita avaimet käteen -palveluna. Privaattiverkon suunnittelu ja rakentaminen tehdään aina asiakkaan tarpeiden mukaan ja verkko voidaan toteuttaa hyvinkin monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Asiakkaan ei tarvitse investoida mobiiliteknologiaan, sillä Digita toimii verkko- ja palveluoperaattorina ja tarjoaa privaattiverkon kuukausittaisella palvelumaksulla, ilman asiakkaan omia investointitarpeita. Takaamme korkean palvelun laadun alan osaavimmilla suunnittelijoilla, konsulteilla ja asentajilla.

Digitan palvelumallissa privaattiverkon toteuttaminen aloitetaan asiakkaalle tehtävällä tarvekartoituksella. Suunnittelun, toteutuksen ja operoinnin lisäksi tarjoamme 24/7 päivystystä, joka takaa verkon luotettavan toimivuuden vuoden jokaisena päivänä.

Digitalla on vuosikymmenten kokemus mobiiliverkkojen asennuksista ja ylläpidosta, tuhansia asennettuja tukiasemakokonaisuuksia. Mobiiliverkkoja teollisiin kohteisiin olemme rakentaneet vuodesta 2005.

Ota yhteyttä niin suunnitellaan kokonaisratkaisu, josta yrityksesi saa parhaan hyödyn!


Jätä yhteydenottopyyntö tai ota yhteyttä

Haluan kuulla lisää privaattiverkoista

Esko Nerelli
Myyntipäällikkö, Site Services ja Data Center
+358 40 480 5958
esko.nerelli@digita.fi
Pekka Koskinen
Liiketoiminnan kehityspäällikkö
+358 40 567 9592
pekka.koskinen@digita.fi