Digitan alueelliset konesalit palvelevat alueen yrityksiä ja yhteisöjä

Digita tarjoaa asiakkailleen alueellisia konesaleja ja laitetiloja ympäri Suomen. Digitan mastot ja niihin liittyvät kiinteistöt ovat korkeatasoisia tietoliikennekeskittymiä ja niissä kaikissa on tarjolla konesalitilaa. Tilat täyttävät vaativat viranomaismääräykset.

Laitetiloja voidaan vuokrata joustavasti eri tarpeisiin joko yksittäisille palvelimille tai lattiapinta-alan mukaan. Tilavuokrauspalvelu voidaan toteuttaa myös avaimet käteen -ratkaisuna, jolloin siihen sisältyvät suunnittelu-, asennus-, ja huoltopalvelut. Laitteita ja laitetiloja on mahdollista myös valvoa ympäri vuorokauden Digitan Helsingissä sijaitsevasta Palvelukeskuksesta.

Alueellisissa konesaleissa on varmistettu sähkönsyöttö (diesel-generaattori tai UPS-järjestelmä) ja varavoimalaitteet sekä teleoperaattoreiden kuituyhteydet. Hillitsemme osaltamme ilmastonmuutosta ja olemme vaihtaneet kuluttamamme sähkön uusiutuvaan energiaan. Kaikki Digitan kuluttama sähkö on Pohjoismaissa tuulivoimalla tuotettua.

Tarjoamme alueellisesti myös Remote Hands-palvelua, jonka avulla voi ulkoistaa fyysiset käynnit konesaleissa Digitan teknisille asiantuntijoille, jolloin esimerkiksi vikatilanteiden korjaus hoituu kätevästi.

Alueelliset konesalit palvelevat myös yrityksiä, joilla on tarve sijoittaa laitteitaan uudelleen ja hajauttaa niiden sijaintia (edge computing). Mikäli yrityksellä on käytössään oma konesali, voidaan Digitalta tarjota käyttöön esimerkiksi varakonesali, joka turvaa sen, että oman konesalin käytön estyessä yrityksen toiminnan kannalta olennainen tietoliikenne on turvattu.