Digitan Site-palvelut

Site-palvelumme mahdollistavat verkon nopean ja kustannustehokkaan rakentamisen kaikkialla Suomessa. Paikallinen läsnäolomme takaa tiedon parhaista tukiasemapaikoista. Vuokraamme antennipaikkoja ja -kapasiteettia järeistä mastoistamme peräti 38 paikkakunnalta.

Tarjoamme erilaisia site-yhteistyömuotoja markkinoinnista rakenteellisiin järjestelyihin. Digita hoitaa tarvittaessa myös asiakkaan tukiasemapaikan ylläpidon ja säännöllisen huollon sekä ylläpitää vuokralaistietokantaa.

Site-tietokantamme kattaa lähes kaikki Suomen käytössä olevat tukiasemapaikat. Hallinnoimme tarvittaessa myös asiakkaan koko kiinteistökantaa, esimerkiksi tukiasemakantaa (Site Management).

Ajankohtaista

Miksi mastoja rakennetaan?

Digitaalisen infrastruktuurin merkitys on korostunut viime vuosien aikana niin kotitalouksissa kuin elinkeinoelämässä. Moninaiset tarpeet etätöistä moderneihin teollisuuden prosesseihin asettavat toimiville tietoliikenneyhteyksille uusia vaatimuksia liikennemäärien kasvaessa rajusti.

Nopeampia mobiiliyhteyksiä mahdollistava ja edeltäviä teknologioita energiatehokkaampi 5G-verkko laajenee Suomessa nopealla vauhdilla ja kattava 5G-kuuluvuus on saavutettu jo monella paikkakunnalla. Paikoittain 5G-verkon kapasiteetissa tai laadussa on parantamisen varaa. Tämän vuoksi verkkoja parannetaan jatkuvasti täydennysrakentamisella. Uusia tukiasemia täytyy rakentaa etenkin alueille, joissa suuret ihmismassat kuluttavat mobiilidataa yhtä aikaa.

Digita toimii valtakunnallisesti digitaalisen infrastruktuurin rakentajana. Digita on kiinnostunut osallistumaan asumis- ja yritysalueiden kaavoitukselliseen suunnitteluun tuoden parhaan näkemyksen verkon toimivuuden saamiseksi masto- ja muiden tukiasemaratkaisujen avulla. Alueiden käytön suunnittelun lausuntopyynnöt voi lähettää osoitteeseen: mastot@digita.fi.

Digitalla on pitkä kokemus myös langattomien verkkojen suunnittelusta, toteuttamisesta ja operoinnista. Valtakunnallisten radio- ja tv-verkkojen lisäksi olemme suunnitelleet ja rakentaneet valtakunnallisen IoT-verkon. Digita on myös vahva toimija 5G-rakentamisessa.

Ota yhteyttä