Digitan koko maan kattavassa LoRaWAN-verkossa hyödynnetään LoRa (Long Range)-teknologiaa, joka on ensimmäinen varta vasten esineiden internetiä varten kehitetty teknologia maailmassa ja levinnyt jo globaaliksi tietoliikennestandardiksi. LoRaWAN:iin pohjautuvat IoT-ratkaisut ovat edullisia, pitkäikäisiä ja käytännössä huoltovapaita: anturit ovat kevyitä ja yksinkertaisia asentaa paikalleen ja niiden paristo kestää jopa 10 vuotta.

Meille IoT-anturiteknologia ei ole vain kaunis tulevaisuudenvisio vaan arkipäivän todellisuutta: kaikki toimittamamme anturit ja muut tarvikkeet löytyvät varastostamme jo tänään.

LoRaWAN tarjoaa monia mahdollisuuksia sisätilojen olosuhdeseurantaan

Sisäilman laadun seuraaminen niin julkisissa tiloissa kuin kodeissa on ajankohtainen asia. Varsinkin monien koulujen ja päiväkotien sisäilma ja sen vaikutus terveyteen on poikinut paljon keskustelua ja korjaustoimenpiteitä. Allergia- ja astmaoireista johtuvat sairauspoissaolot ovat ylipäätään suuri rasite kansantaloudelle – niiden vähenemisen on laskettu johtavan potentiaalisesti jopa miljardien eurojen säästöihin. Sisäympäristön osuuden kaikesta allergia- ja astmasairauksiin altistumisesta on arvioitu olevan noin 75 %, eli sen merkitys on täysin ratkaiseva.

Myös asumisviihtyvyyden ja -ekonomian kannalta sisäilman hyvä laatu on tärkeää. Digitan tavoitteena onkin luoda rakennuttajille ja vuokra-asuntoyhtiöille edellytyksiä kehittää uusia palveluita entistä paremman asumismukavuuden ja energiatehokkuuden saavuttamiseksi.

Modernin LoRaWAN-verkon avulla niin asuin- kuin työskentelytiloista on mahdollista kerätä korkeatasoista ja monipuolista olosuhdedataa, jonka pohjalta voidaan ryhtyä toimenpiteisiin hyvän sisäilman laadun varmistamiseksi.

Sovelluskohteita ovat esimerkiksi:

  • Lämpötilan ja kosteuden mittaaminen
  • Sisäilman hiilidioksidipitoisuus
  • Kaasumaiset epäpuhtaudet (VOC)
  • Ilmanpaine-ero rakennuksen sisä- ja ulkopuolella
  • Ulkoilman olosuhteiden vaikutus sisäilmaan

Lue oheisesta esitteestä tarkemmin, miten IoT voi auttaa sisätilojen olosuhteiden seurannassa.

Kumppaneitamme sisäilmamittauksessa:

GreenUp Group Oy – kiinteistösi henkivakuutus

GreenUp hyödyntää kiinteistöjen olosuhdemittauksissa Digitan LoRaWAN-verkkoa joka on luotettava ja toimii lähes kaikkialla ilman erillisiä päätelaitteita.

LoRaWAN-teknologia sopii kiinteistösektorille erinomaisesti, kun se saadaan käyttöön kustannustehokkaasti ilman kalliita verkko- ja sähkökaapelointeja.

Näemme IoT:ssa suuren mahdollisuuden sen skaalautuvuuden ja toimintavarmuuden kautta sekä pystymme mittaamaan lähes kaikkia haluttuja suureita myös sähköverkon ulkopuolella.

IoT-infra mahdollistaa myös automaatioiden, kiinteistölaitteiden- ja järjestelmien älykkäät ohjaukset, joiden kautta energiatehokkuus ja sisäilmaolosuhteet saadaan optimoitua aivan uudelle aikakaudelle.

LoRaWAN-verkon kautta saatavista mittauksista jalostuu arvokasta kiinteistödataa, jota jalostamme vahvan osaamisemme avulla käytännön toimenpiteiksi, minkä kautta kiinteistöjen energiakustannukset laskevat, sisäilmaolosuhteet- ja energiatehokkuus paranevat, päästöt pienenevät sekä kiinteistön elinkaari jatkuu merkittävästi.

IISYn Freesi-palvelu

Digitan OmaVesi uudistaa kiinteistöjen vedenmittauksen

Kiinteistöjen energiatehokkuuslainsäädännön uudistuessa uusissa ja linjasaneerattavissa kiinteistöissä edellytetään jatkossa huoneistokohtaista veden kulutusmittausta ja toteutuneeseen kulutukseen perustuvaa laskutusta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että huoneistoissa tulee olla huoneistokohtaiset etäluettavat vesimittarit. Digitan keväällä 2020 lanseeraama OmaVesi-palvelu tarjoaa kokonaisratkaisun kiinteistöjen huoneistokohtaisen vedenkulutuksen seurantaan.

Digitan OmaVesi-palvelun avulla kiinteistönomistajat, isännöitsijät ja huoltoyhtiöt saavat laajan ja ajantasaisen näkymän kiinteistöjen vedenkulutukseen ja kukin asukas voi seurata omaa kulutustaan.

 Veden etäluennan edut ovat merkittävät:

  • asuntokohtainen seuranta tuo säästöjä veden- ja energiankulutukseen
  • älykkäiden mittareiden ansiosta mahdolliset piilovuodot voidaan havaita nopeammin.
  • automatisoidun tiedonkeruun myötä tarkat päivittäiset kulutustiedot saadaan suoraan sekä laskuttajalle että asukkaalle ja arviolaskutuksesta voidaan luopua.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö tai ota yhteyttä!

Juhani Farin
Myyntipäällikkö, IoT
+358 40 152 8165
juhani.farin@digita.fi
Haluaisitko saada ajankohtaisia uutisia?
Paikantaminen IoT:n avulla