Isännöinti- ja kiinteistöjohtamispalveluja kaikkialla Suomessa tarjoava Realia ja teknologiayhtiö Digita Oy ovat sopineet yhteistyöstä, jonka tavoitteena on mahdollistaa parhaat mobiiliyhteydet Realian isännöimiin kiinteistökohteisiin. Digitan ja Realian yhteistyön puitteissa Realia tulee jatkossa tarjoamaan asiakkailleen Digitan kautta toteutettavaa 5G tukiasemapaikkojen hallinnointipalvelua.

Digitaalisen infrastruktuurin merkitys korostuu asumismukavuudelle ja toimiville tietoliikenneyhteyksille asetettujen vaatimusten kasvaessa. Älykkäät kiinteistöt yleistyvät ja kiinteistöissä käytettävien langattomien verkkoyhteyksien liikennemäärä kasvaa rajusti. Mobiiliverkkoyhteyksien laadun ja kapasiteetin varmistamiseksi tarvitaan kattava tukiasemaverkko. Tiiviisti rakennetussa kaupunkiympäristössä tukiasemia sijoitetaan usein rakennuksiin ja rakennusten katoille.

”Näemme Realiassa digitalisaation tuomat mahdollisuudet mutta myös sen vaatimukset kiinteistöille. Haluammekin yhdessä Digitan kanssa varmistaa asiakkaidemme kiinteistöihin parhaat mahdolliset mobiiliyhteydet. Toimivat tietoliikenneyhteydet ovat nykyaikaisen asumisen perusedellytys etätöiden yleistyessä ja verkon kautta käytettävien palveluiden määrän kasvaessa”, sanoo Realian hankintapalvelujohtaja Yaron Nadbornik.

”Olemme erittäin tyytyväisiä alkavaan yhteistyöhön Realian kanssa. Sen ansioista voimme lisätä laadukkaan digitaalisen infrastruktuurin tarjontaa mobiilioperaattoreille ja muille mobiiliverkkoa rakentaville toimijoille. kertoo Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala.

Median yhteydenotot

Realia Services Oy, hankintapalvelujohtaja Yaron Nadbornik, p. 050 374 6817, yaron.nadbornik(a)realia.fi

Digita Oy, operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala, p. 040 054 9023, markus.ala-hautala(a)digita.fi

Realia Group on Pohjoismaiden suurin asuntojen, kiinteistöjen ja toimitilojen välitykseen sekä hallintaan erikoistunut asiantuntijapalvelukonserni. Tuotamme asiakkaillemme kokonaisvaltaisia palveluita ja ratkaisuja asumisen ja toimitilasektorin kiinteistöpalveluissa. Realia Group -konserniin kuuluvat Suomessa Realia Isännöinti, Realia Management, Huoneistokeskus ja Huom! Huoneistomarkkinointi. Baltian liiketoiminnoista vastaa Ober-Haus sekä Ruotsin toiminnoista Hestia. Realia Group -konsernin palveluksessa työskentelee noin 1 800 asiantuntijaa, ja konsernin liikevaihto on noin 130 miljoonaa euroa.

Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Palveluita tarjotaan mediayhtiöille, kuluttajille, matkapuhelinoperaattoreille, teollisuudelle, infrastruktuuriyhtiöille sekä kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa. www.digita.fi