Digita ja omaperustaiseen kerrostalotuotantoon keskittynyt JM Suomi ovat sopineet yhteistyöstä JM Suomen omistamien kiinteistöjen kattopaikkojen hyödyntämisestä mobiilitukiasemakäyttöön. Lisäksi yhteistyötä tullaan tekemään myös uudiskohteiden sisäkuuluvuuden varmistamiseksi. Yhteistyöllä halutaan mahdollistaa parhaat mobiiliyhteydet kiinteistöjen asukkaille.

Mobiiliverkkoon liitettyjen laitteiden määrä ja mobiilidatan käyttö tulee lisääntymään tällä vuosikymmenellä ennätysmäisesti. Nykyisen infran kantokyvyn kannalta ja uusien käyttöönotettavien taajuuksien vuoksi tukiasemapaikkojen tarve ja rakentaminen on ajankohtaisempaa kuin koskaan ennen.

”Haluamme mahdollistaa kohteissamme hyvät ja luotettavat mobiiliyhteydet sekä luoda parempaa perustaa älykaupunkien tarjoamille mahdollisuuksille. Digitan kanssa alkavan yhteistyön ansiosta voimme itse keskittyä ydinliiketoimintaamme viihtyisien kotien ja asuinalueiden kehittämisen ja rakentamisen parissa”, kertoo JM Suomen tekninen päällikkö Seppo Lindberg.

”Olemme erittäin tyytyväisiä JM Suomen kanssa käynnistyvään yhteistyöhön. Sen ansioista voimme lisätä laadukkaan digitaalisen infrastruktuurin tarjontaa mobiilioperaattoreille ja muille mobiiliverkkoa rakentaville toimijoille pääkaupunkiseudulla.  Moitteettomaan sisäkuuluvuuteen on hyvä kiinnittää huomiota jo rakennusvaiheessa, näin varmistetaan kiinteistön asukkaan tyytyväisyys”, toteaa Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala.

Digitan kiinteistöratkaisuihin kuuluvat tukiasemahallinnoinnin ja sisäpeittopalveluiden lisäksi kiinteistöille suunnitellut IoT-palvelut kuten olosuhdeseuranta ja vedenkulutuksen etäluenta.

Median yhteydenotot:

Digita Oy, COO Markus Ala-Hautala, p. 040 054 9023, markus.ala-hautala(a)digita.fi

JM Suomi Oy, tekninen päällikkö Seppo Lindberg, p. 040 195 5322, seppo.lindberg(a)jmoy.fi

 Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Palveluita tarjotaan mediayhtiöille, kuluttajille, matkapuhelinoperaattoreille, teollisuudelle, infrastruktuuriyhtiöille sekä kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa. www.digita.fi

JM Suomi Oy on osa JM AB –konsernia, joka on Pohjoismaiden johtavia asuntojen rakentajia ja asuinalueiden kehittäjiä. Toiminnan pääpaino on asuntojen uudistuotannossa pääkaupunkiseuduilla ja isoissa kasvukeskuksissa Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Konserni toteuttaa myös liikekiinteistöihin ja urakointiin kuuluvia projekteja lähinnä Tukholmassa ja sen lähialueilla. JM pyrkii toiminnassaan pitkäjänteisyyteen ja toteuttaa kestävän kehityksen periaatteita. Konsernin liikevaihto on noin 1,5 miljardia euroa ja sillä on noin 2 500 työntekijää. Yhtiö on noteerattu NASDAQ Tukholman Large Cap -listalla.