Joustavia ja tehokkaita toimitiloja sekä niihin liittyviä palveluita tarjoava työympäristöjen asiantuntija Technopolis ja teknologiayhtiö Digita ovat sopineet yhteistyöstä, jonka tarkoituksena on helpottaa kiinteistöjen tukiasemapaikkojen hallinnointia ja mahdollistaa mobiiliyhteydet Technopoliksen kampuksilla. Sopimus yhteistyöstä solmittiin syksyllä ja operatiivinen tekeminen on ollut käynnissä jo muutaman kuukauden.

”Syksyn aikana olemme aloittaneet tukiasemapaikkojen hallinnointimallin jalkautuksen alueille. Tämä on lähtenyt hyvin liikkeelle, kun kumppanilla on hallussa valmiit toimintatavat. Digita on tehnyt kohdekartoituksia kiinteistöihimme nykytilanteen kartoittamiseksi. Olemme myös ohjanneet kaikki operaattoriyhteydenotot heille, jotta saadaan käytäntö tutuksi myös operaattoreille ja nopeutta asennustöiden koordinointiin.”, sanoo Minna Kemppainen, Concept Manager Technopoliksella.

”Digitaalisen infrastruktuurin merkitys korostuu asumismukavuudelle ja toimiville tietoliikenneyhteyksille asetettujen vaatimusten kasvaessa. Mobiiliverkkoyhteyksien laadun ja kapasiteetin varmistamiseksi tarvitaan kattava tukiasemaverkko. Tiiviisti rakennetussa kaupunkiympäristössä tukiasemia sijoitetaan usein rakennuksiin ja rakennusten katoille”, kertoo Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala.

”Yhteistyön myötä saamme yhtenäiset käytännöt Technopoliksen Suomen kiinteistöihin, ja osaavan kumppanin hallinnoimaan tukiasemapaikkoja niin kiinteistön kuin sopimusten näkökulmasta. On ennen kaikkea tärkeää, että kumppani pystyy tukemaan meitä esimerkiksi kiinteistöön tehtävien asianmukaisten asennus- ja muutostöiden osalta. Myös sopimusten ja dokumentoinnin ajantasaisuus on meille tärkeää, jotta tiedämme mitä on ajansaatossa asennettu eri kiinteistöihin ja mikä on asennusten nykytila”, sanoo Kemppainen.

Technopoliksen kampukset sijaitsevat muun muassa Oulussa, Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Tampereella. Yhteistyön myötä Digita tarjoaa osaamisensa ja tukensa tukiasemapaikkojen hallinnointipalvelun kautta.

”Yhteistyön kautta saamme sopimukset ja dokumentoinnin kuntoon, joten uskomme tämän yksinkertaistavan jatkossa merkittävästi tukiasemapaikkoihin liittyvää hallinnointia ja auttaa kohdentamaan näihin liittyvät kustannukset oikein”, sanoo Kemppainen.

Digitan ja Technopoliksen yhteistyön ja asennettavien tukiasemien myötä mobiiliyhteydet paranevat. Myös 5G:n mahdollisuudet ovat helpommin realisoitavissa.

Median yhteydenotot:

Technopolis Holding Oyj, CMO Karri Hautanen, p. 040 180 1388, karri.hautanen(a)technopolis.fi
Digita Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Minna Flink, p. 040 742 8849, minna.flink(a)digita.fi

Myynnin yhteyshenkilö: Digita Oy, Myyntijohtaja, Antti Töyrylä, p. +358 40 755 0625, antti.toyryla@digita.fi

Technopolis on työympäristöjen asiantuntija. Tarjoamme joustavia ja tehokkaita toimitiloja sekä niihin liittyviä palveluita. Hoidamme kaiken työtilojen suunnittelusta sekä aula- ja kokouspalveluista ravintoloihin ja siivoukseen. Asiakaskokemus ja sen kehittäminen ovat toimintamme ytimessä. Meillä on 16 kampusta, joissa toimii 1500 asiakasyritystä ja niiden 45 000 työntekijää kuudessa maassa Euroopassa. https://technopolisglobal.com/

Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Palveluita tarjotaan mediayhtiöille, kuluttajille, matkapuhelinoperaattoreille, teollisuudelle, infrastruktuuriyhtiöille sekä kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 200 alan osaajaa. www.digita.fi