Yksityiset kiinteistöyhtiöt  ja 5G-tukiasemien hallinnointi

Digita tarjoaa kiinteistöyrityksille 5G-tukiasemien hallinnointipalvelua. Digitaalisen infrastruktuurin merkitys korostuu asumismukavuudelle ja toimiville tietoliikenneyhteyksille asetettujen vaatimusten kasvaessa. Älykkäät kiinteistöt yleistyvät ja kiinteistöissä käytettävien langattomien verkkoyhteyksien liikennemäärä kasvaa rajusti. Mobiiliverkkoyhteyksien laadun ja kapasiteetin varmistamiseksi tarvitaan kattava tukiasemaverkko. Tiiviisti rakennetussa kaupunkiympäristössä tukiasemia sijoitetaan usein rakennuksiin ja rakennusten katoille. 

Digita tarjoaa ns. avaimet käteen -palvelua, mikä tarkoittaa, että Digita huolehtii kiinteistönomistajan kanssa tehdyn palvelusopimuksen valtuuttamana kaikista tukiasemapaikkojen vuokraukseen liittyvistä käytännön toimista. Palvelun avulla kiinteistönomistajan on vaivatonta ja helppoa hyödyntää kiinteistöjen ja rakennusten tuottamattomia neliöitä ja saada toimivat ja nopeimmat mobiiliyhteydet omistamiinsa tiloihin.   

Mitä hyötyjä palvelumalli tuo asiakkaalle? 

  • Kiinteistön tuottamattomat neliöt saadaan Digitan palvelun avulla hyötykäyttöön ilman lisäinvestointeja. 
  • Vuokrasopimuksiin saadaan kaikki tarvittavat mekanismit, joilla varaudutaan tulevaisuuden muutostarpeisiin. 
  • Kohdekohtaisissa tukiasemapaikkojen tarkastuksissa havaitut puutteet voidaan korjata, ennen kuin rakenteellisia vaurioita pääsee syntymään (esimerkiksi kattokuorman tasauksia ja läpivientien korjauksia). 
  • Kiinteistönomistaja voi huoletta keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa. 
  • Kiinteistönomistaja on mukana mahdollistamassa toimivaa mobiiliyhteiskuntaa ja on mahdollisuus saada samalla laadukkaat mobiiliyhteydet kiinteistön käyttäjille.