Maailmassa oli ABI Researchin arvion mukaan vuoden 2020 lopussa 6,6 miljardia yhdistettynä ja aktiivisessa käytössä olevaa IoT-laitetta. Siis lähestulkoon laite per nuppi.

Ericssonin arvion mukaan erityyppisten IoT-yhteyksien määrän vuotuinen kasvu 2020-2026 on 12-23 % ja vuoden 2026 ennustettu kokonaismäärä huikea 26,4 miljardia.

Tilastokeskuksen Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2020 -tutkimuksen mukaan keskimäärin 40 prosentilla suomalaisyrityksistä oli käytössä laitteita tai järjestelmiä, joita voi valvoa tai hallita internetin välityksellä – toisin sanoen IoT-laitteita tai -ratkaisuja.

Heitä varten on Digita ja sen ympärilleen rakentama suomalaisten, vastuulliseen liiketoimintaan tähtäävien huippuosaajien IoT-ekosysteemi.

Digitan langaton LoRaWAN-verkko mahdollistaa IoT-ratkaisujen toteuttamisen ympäri Suomea

Digita on vastuullinen ja luotettava suomalainen toimija, jolla on valmis infrastruktuuri tarjolla palvelualustaksi asiakkaiden ja kumppaneiden IoT-ratkaisuille jokaisessa Suomen kolkassa.

IoT-palvelualustamme pohjautuu LoRaWAN-mobiiliverkkoon, jonka taustalla on globaaliksi tietoliikennestandardiksi kasvanut LoRa- eli Long Range –teknologia. LoRaWAN-verkkomme kiistattomia etuja muihin vaihtoehtoihin verattuna ovat pieni virrankulutus ja sitä kautta jopa 10 vuotta kestävä laadukas verkkoyhteys, pitkä kantama haasteellisissakin oloissa, minimaalinen huoltotarve ja helppo käyttöönotto.

Meille IoT ei ole kaunis tulevaisuuden visio. Suomalaisten alansa huippua edustavien kumppanien kanssa yhteistyössä rakentamamme IoT-ekosysteemi on mahdollistanut satojen vastuullisten ja korkealuokkaisten ratkaisujen tarjoamisen asiakkaille mm. energia-, vesi-, rakennus-, LVI- ja jätehuoltosektoreilla.

Esittelemme artikkelisarjassamme suomalaisia kumppaneitamme. Tutustu alla innovatiivisiin IoT-laitevalmistajiin ja yrityksiin, jotka ovat eturintamassa viemässä suomalaista osaamista eteenpäin.

Small Data Garden

Soficta

iProtoxi

Caproc

Wiiste

Ratna

Nokeval

Vesratio

MATOlog