Kun asian voi kertoa yhdellä kertaa sadoilletuhansille tai miljoonille, halutun viestin levittäminen käy tavattoman nopeasti, tavoittaahan televisio päivittäin noin 3,6 miljoonaa suomalaista. Kun älytelevisio on kytketty sekä antenniin että internetiin, ovat HybridiTV-palvelut katsojan käytettävissä. HybridiTV-palvelut ovat osa tv-kanavien ohjelmatarjontaa, ja eroavat näin esimerkiksi television omista ohjelmasovelluksista.

Entäpä jos netti- ja televisiomainonnan vahvuudet voisi yhdistää? HybridiTV yhdistää perinteisen television, netin ja sosiaalisen median parhaat puolet kätevästi kaukosäätimellä käytettäväksi: paikalla on suuret yhtäaikaiset kohdeyleisöt, mainostaminen tapahtuu vuorovaikutteisesti katsojien kanssa reaaliajassa, ja saadun datan avulla on mahdollista analysoida aktivoituneiden katsojien käyttäytymistä. Tämä mahdollistaa muun muassa kampanjaoptimoinnin hyvin lyhyellä aikajänteellä.

Miltä tuntuisi viestiä ruutujen äärellä olevalle miljoonayleisölle yhdenaikaisesti ja samalla saada katsojat aktivoitua tuotteesi tai brändisi pariin ohjelman aikana?

HybridiTV tarjoaa mainostajalle uusia mainonnan muotoja

Digita on rakentanut yhdessä suomalaisten tv-yhtiöiden kanssa erilaisia uusia HybridiTV-mainostuotteita, joita on esitelty kuluneen kahden vuoden aikana suomalaisille. Myös syksyn 2020 ilmiöohjelmissa on nähtävissä muun muassa äänestyspalveluita, jotka toimivat samalla kaupallisen näkyvyyden alustoina mainostajille ja ohjelmayhteistyökumppaneille.

Uusien tuotteiden teho on huima: esimerkiksi ohjelmayhteistyö-tuotteessa yli puolet HybridiTV-katsojista käyttää ohjelman aikana tarjottavaa lisäpalvelua. Palvelussa – eli mainostajan brändin parissa – vietetty aika on keskimäärin jopa useita minuutteja, riippuen siitä minkälaisia äänestyksen oheen tuotettuja mainostajan lisäpalveluita katsojalle tarjoillaan.

HybridiTV:n mahdollistamat uudet mainonnan muodot

CASE 1: SWITCH-IN: MULLISTAVA TAPA TAVOITTAA KAIKKI KANAVALLE TULIJAT OHJELMAN AIKANA

Kova lupaus – miten se on mahdollista? Kanavanvaihdon yhteydessä tv-yhtiö voi synkronoida vuorovaikutteisen tv-bannerin, joka linkitetään televisioihin netin välityksellä. Banneri näkyy jokaiselle HybridiTV:tä käyttävälle kanavalle saapujalle ohjelman aikana. Banneriin voidaan sijoittaa haluttuja kampanjakehotteita kaukosäätimellä ohjattaviksi. Kampanjan tulokset ovat nähtävillä reaaliajassa, mikä mahdollistaa kampanjan optimoimisen sen aikana.

MTV, Switch-IN kampanja

CASE 2: AKTIVOINTIMAINONTA: SUORA TIE TV-MAINOKSESTA TUOTTEESI LUO

TV-lähetykseen integroitu HybridiTV-banneri tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia aktivoida kuluttajia tutustumaan tuotteeseesi. Etukoodit tilataan kaukosäätimellä ja jaetaan matkapuhelimiin katsojien antamiin numeroihin. Näin voit halutessasi, kuluttajan suostumuksella, rakentaa myös suoran tekstiviestimarkkinointikanavan.

HybridiTV:n avulla perinteisen brändimielikuva- mainonnan lisäksi TV on entistäkin nopeampi ja vuorovaikutteisempi aktivointimainonnan kanava.

Nelonen Media, vuorovaikutteinen mainoskampanja

CASE 3: OHJELMAYHTEISTYÖ: KILPAILUJA JA ÄÄNESTYKSIÄ OSANA SUOSIKKIOHJELMAA

Kilpailujen ja äänestysten järjestäminen brändisi ympärillä on varma tapa aktivoida katsojia. Tai tehdä vaikkapa nopea kysely kuluttajien mieltymyksistä sopivalla tavalla palkiten. Tuloksia voidaan seurata reaaliaikaisesti ja näyttää haluttaessa niitä myös tv-katsojille.

MTV, Putous Allstars -lisäpalvelu
Jari Karhu
Liiketoimintapäällikkö
Tutustu asiakastarinoihin