Digitalisaatio mahdollistaa uudenlaisen liiketoiminnan kehittämisen eri toimialoilla. Nykyteknologiaa hyödyntäen myös fyysisen liiketoiminnan prosesseja ja materiaalivirtoja voidaan digitalisoida, näin saavutetaan parempaa tuottavuutta tehostamalla toimintaa, lisäämällä automaatiota ja ottamalla käyttöön esimerkiksi robotiikkaratkaisuja. Modernit tuotantoympäristöt edellyttää langatonta tiedonsiirtoa. Privaattiverkko tuo julkisista mobiiliverkoista tutut teknologiat, kuten 5G, yritysten käyttöön hyödynnettäväksi uudella tavalla. Yhdistämällä privaattiverkkojen tuomat mahdollisuudet sekä liiketoiminnan tarpeet ja pullonkaulat saadaan tuotettua merkittäviä uusia liiketoimintahyötyjä ja kilpailukykyä.

Tutkimusten mukaan langaton Privaattiverkko voi säästää teollisen toimijan operatiivisia kustannuksia jopa 8,5 % mobiilirobotiikan, olosuhdeseurannan, materiaalien paikantamisen ja materiaalivirtojen optimoimisen avulla (ABI Research, toukokuu 2020).

Privaattiverkkojen avulla langaton verkko voidaan tuoda luotettavasti ja turvallisesti paikkoihin, joissa langatonta yhteyttä ei aikaisemmin ole ollut. Lisäksi sen avulla saadaan suorituskykyinen yhteys paikkoihin, joissa aikaisemmin on ollut pullonkauloja toimittaessa wifin tai julkisen mobiiliverkon varassa.

Privaattiverkkoja on rakennettu viime aikoina 4G-teknologiaan perustuen liiketoimintakriittisiin ympäristöihin, kaivoksiin, satamiin, tehdasalueille sekä sairaaloihin. Privaattiverkoissa on mahdollista ottaa käyttöön myös uusimmat teknologiat ja ensimmäiset 5G-privaattiverkotkin ovat jo testikäytössä.

Moderni langaton Privaattiverkko tarjoaa merkittäviä toiminnallisia hyötyjä:

  • Verkon peittoalue ja kapasiteetti voidaan sovittaa käyttöpaikan ja käyttötapausten erityispiirteet huomioiden
  • Verkon ominaisuudet ja palvelut optimoidaan niin että haluttu puhe ja data liikkuu verkossa aina luotettavasti
  • Privaattiverkon liikenne on julkiseen verkkoon verrattuna viiveetöntä ja 100 % tietoturvallista

Vahvan ja ketterän kumppanin skaalautuvilla ratkaisuilla kohti digitalisaation hyötyjä

Digita tarjoaa privaattiverkkoratkaisuja kokonaispalveluna, joka perustuu aina asiakkaan liiketoimintatarpeiden ja prosessien ymmärtämiseen. Näiden pohjalta Digita suunnittelee ratkaisukokonaisuuden sovitettuna toimintaympäristöön ja käyttötarpeisiin. Digitan privaattiverkkoratkaisut skaalautuvat hyvin aina yksittäisen sisätilan ja muutaman päätelaitteen ratkaisusta laajojen ulkoalueiden ja monimutkaisten kampusten toteutuksiin. Privaattiverkkoratkaisu on operoitu tietoliikennepalvelu ja sisältää 24/7 ylläpidon. Ja mikä hienointa: Privaattiverkko ei vaadi sinulta lainkaan investointeja, vaan tarjoamme kaiken kiinteällä kuukausiveloituksella.

Osana kokonaisuutta voimme halutessasi toimittaa myös päätelaitteet monenlaisiin ympäristöihin räätälöityinä. Lisäksi tarjoamme privaattiverkkojen yhteydessä erilaisia lisäarvopalveluita.

Jätä yhteydenottopyyntö tai ota yhteyttä:

Pekka Koskinen
Liiketoiminnan kehityspäällikkö
+358 40 567 9592
pekka.koskinen@digita.fi

Lataa esite

Ajankohtaista

Telia, Digita ja Nokia aloittavat yhteistyön privaattiverkkojen tarjoamiseksi yrityksille ja julkishallinnolle – uusi teknologia turvaa kriittisen liiketoiminnan

Lue lisää

Kalmar vauhdittaa tuotekehitystään Telian 5G-privaattiverkon avulla

Lue lisää

Telia rakentaa Kittilän kultakaivokselle oman 5G-verkon

Lue lisää