Verkon kautta liikkuvan datan määrän räjähdysmäiselle kasvulle ei tunnu olevan rajoja. Äärimmäisen harvassa ovat alat, joissa data ja tiedonsiirto ovat enää täysin vailla merkitystä.

”Tiedonsiirron määrä vain kasvaa ja kasvaa. Se tarkoittaa sitä, että dataa täytyy myös säilöä palvelimille ja konesaleille entistä enemmän. Datakapasiteetin kasvattaminen koskettaa kaikkia yrityksiä, toimialasta riippumatta”, sanoo Data Center -liiketoiminnasta Digitalla vastaava johtaja Teemu Lampila.

Alueelliset konesalit tarjoavat valtakunnallisen peiton

Digitan konesalipalvelut tarjoavat asiakkailleen tilaa, sähköä, huippuluokan tietoliikennevalmiudet ja turvallisen sijainnin, joissa palvelimille voidaan tuoda erilaisia palveluita, minkä tahansa toimialan yrityksen käyttöön.

”Digitan vahvuus on, että se pystyy rakentamaan juuri asiakkaalleen sopivan konesalin, minne päin Suomea tahansa.  Pohjan konesaliverkostolle luovat Digitan 38 radio- ja TV-asemaa ympäri Suomen, mutta yhtä lailla konesaleja rakennetaan tulevaisuudessa kaupunkikeskustoihinkin”, sanoo Teemu Lampila. 

Digitan moderni Pieni Paja -konesali tarjoaa suuria mahdollisuuksia

Digita vastaa digitalisoituvan maailman kapasiteettitarpeisiin tekemällä merkittävän investoinnin Data Center – liiketoimintaansa Pasilan tietoliikennekeskittymässä. Uusi konesali rakentuu nykyisten konesalitilojen välittömään läheisyyteen ja tarjoaa erinomaisilla yhteyksillään digitaalisten palveluiden vaatimaa nopeata reagointikykyä ja pientä vasteaikaa.

Ainutlaatuinen sijainti tietoliikenteen hermopisteessä tarjoaa erinomaiset yhteydet kaikkialle maailmaan. Erinomaisen sijainnin ja yhteyksien ansiosta Digitan konesalit ovat löytäneet laajasti kotimaiset ja kansainväliset asiakkaat. Pasilassa sijaitsee muun muassa tieto- ja internetliikenteen yhdysliikennepiste FICIX eli saatavilla on kaikkien keskeisimpien operaattoreiden yhteyspalvelut.

Pieni Paja -konesali valmistuu vuoden 2023 alkupuolella. Tarjoamme nyt mahdollisuuden tutustua modernin konesalimme yksityiskohtiin ja kartoittaa niiden soveltuvuutta yrityksen tarpeisiin”, sanoo Teemu Lampila ja kutsuu kaikki yritykset tutustumaan moderniin konesaliin: ”Kaikki data on konesalikelpoista. Ja meiltä löytyy ratkaisu jokaisen yrityksen tarpeisiin.”

Ota yhteyttä