Juha Syrjänen on yksi Digitan tuoreimmista tulokkaista. Hän on vastikään aloittanut työt liiketoimintajohtajana ja vastaa Digitan konesaliliiketoiminnasta ja konesaleista. Syrjäsellä on laajalti kokemusta konesali- ja julkipilvien liiketoiminnasta, palveluista, liiketoiminnan kehittämisestä sekä operatiivisten palveluiden laatuun liittyvien toimintojen johtamisesta ja erikokoisten tiimien johtamisesta. Hän onkin reilun 20 vuoden työuransa aikana ehtinyt työskennellä muun muassa Nokialla, TietoEvryllä sekä viimeisimpänä Telialla.

Syrjänen sanoo Digitan konesalitoiminnan olevan hyvällä tasolla, mutta hän näkee siinä kuitenkin paljon kehityspotentiaalia. Hän korostaa, että Digita palvelee jo nyt asiakkaitaan kokonaisvaltaisesti ja kansainvälisesti, mutta tulevaisuudessa konesaliliiketoiminnan tarjonta tulee kasvamaan ja laajenemaan entisestään vastaamalla asiakkaiden yhä vaativampia tarpeita.

“Toimintamme on erittäin hyvällä tasolla, sillä meillä on konesalipuolella sen verran asiakkaita, että tämänhetkinen kaikki kapasiteettimme on myyty. Uskomme kysynnän kasvuun valitsemalla oikeat asiakkuudet. Olemme investoineet rakentamalla parhaillaan uutta, ratkaisuiltaan ja ympäristöltään tämän hetken parasta konesalia. Digitan ytimessä on tuottaa palveluita, jotka ovat ratkaisuiltaan asiakaslähtöisiä ja tietoturvallisia, täyttäen tämän päivän vaatimuksia kuten energiatehokkuuden ja vihreiden arvojen kunnioittamisen liiketoiminnassa.”

Digita oli Syrjäselle jo entuudestaan tuttu ja hänelle yhtiö assosioituu yhteiskunnan turvallisten rakenteiden ja infrastruktuurin turvaamiseen. Maailmanpoliittinen tilanne vaatii entistä enemmän huomiota yhteiskunnallisten ratkaisujen turvaamiseen sekä toiminnallisuuksien varmistamiseen, ja myös tämä houkutteli Syrjäsen Digitalle.

“Näinä yhteiskunnallisesti epävakaina aikoina Digita houkutteli merkityksellisyydellään. Maailmantilanne vaatii uutta ajattelua. Liiketoiminta vaatii entistä enemmän vastuullisuutta, yhteiskunnallista yhteistyötä sekä uudenlaisia ratkaisuja, joita haluan olla mukana rakentamassa ja kehittämässä. Näin pystymme jatkossakin tarjoamaan modernia ja luotettavia palveluita asiakkaillemme ympäri maailmaa.”

Syrjänen tuo Digitalle uusia näkökulmia jo olemassa olevaan liiketoimintaan.

“Tulin Digitalle kehittämään konesaliliiketoimintaa, ja taustani, kokemukseni ja tiimimme ansiosta tämä tulee onnistumaan. Alkuun meidän pitää kysyä itseltämme mitkä asiakkaamme vaatimukset tällaiselle palvelulle ovat ja kuinka meidän palvelutarjontamme voisi olla vielä kokonaisvaltaisempi”, Syrjänen summaa.

Uusi Pieni Paja -konesali rakentuu Helsingin ytimeen

Digitan uusi moderni konesali Pieni Paja rakentuu Pasilaan Digitan nykyisten konesalitilojen välittömään läheisyyteen. Uusi konesali on sijainniltaan maan parhaalla paikalla, ja se tarjoaa erinomaiset tietoliikenneyhteydet kapasiteetiltaan ja saavutettavuudeltaan, jotka vastaavat digitaalisten palveluiden vaatimaa nopeaa reagointia ja pientä vasteaikaa.

Konesalin rakennustyöt ovat etenevät suunnitelmien mukaisesti ja Pieni Paja valmistuu asiakkaiden käyttöön helmikuussa 2023.

Erinomaisen sijainnin ja yhteyksien ansiosta Digitan konesalit ovat löytäneet laajasti kotimaiset ja kansainväliset asiakkaat. Digitan konesalit pitävät sisällään kotimaisia ja kansainvälisiä internetliikenteen yhdyspisteitä kuten FICIX, Netnod ja useita muita. Konesalitilojen lisäksi asiakkaita palvelee Digitan oma palvelukeskus SOC, jossa asiakkaiden ympäristöjä valvoo, hallinnoi ja asiantuntijapalveluita tuottaa iso joukko pitkän kokemuksen omaavia Digitan omia asiantuntijoita 24/7-palveluvasteella.

Juha Syrjänen
Johtaja, Data Center
+358504867676
juha.syrjanen@digita.fi

Tutustu uuteen Pieni Paja -konesaliimme