Digitan privaattiverkko: Lisää tehokkuutta ja kilpailukykyä teollisuusyrityksille

Digitalisaation riemukulku on ollut vauhdikasta. Liiketoiminta-alat ovat kuitenkin edenneet eri tahtiin. Nyt privaattiverkkoteknologia mahdollistaa digitalisaation merkittävän kiihdyttämisen erityisesti valmistavassa teollisuudessa. Digitan privaattiverkko on avain moniin uusiin liiketoimintahyötyihin, kuten kustannussäästöihin, toimintojen tehostamiseen ja luotettavuuden lisäämiseen.

Yrityksen käyttöön paikallisesti rakennettuja langattomia verkkoja on totuttu näkemään eri käyttökohteissa tähän saakka wifi-yhteyksien varaan rakennettuina. Teollisuusympäristöissä wifi-verkoissa törmätään usein monenlaisiin haasteisiin, jotka voivat liittyä esimerkiksi verkon peittoon, häiriöihin tai ylläpidettävyyteen: nyt ja tulevaisuudessa ne voidaan eliminoida saumattomasti toimivan langattoman privaattiverkon avulla.

Privaattiverkon avulla valmistavassa teollisuudessa voidaan hyötyä mobiliteetin tuomaa ketteryyttä ja dynaamisuudesta, kuten:

 • Kokoonpanolinja voidaan rakentaa langattoman tietoliikenteen varaan, jolloin linja on helposti muunneltavissa tuotannon muuttuessa
 • AGV vaunulla voidaan kuljettaa materiaali varastosta linjastolle automaatioasteen nostamiseksi ja manuaalisen työn optimoimiseksi
 • Langaton tiedonsiirtoyhteys voidaan saumattomasti ulottaa niin sisä- kuin ulkoalueille, jolloin erilaiset ja eri kokoiset sisä- ja ulkovarastoalueet voidaan kattaa vaivattomasti ja häiriöttömästi, mikä mahdollistaa esim. ERP/WMS järjestelmien tehokkaan käytön

Miksi teollisuusyrityksen kannattaa siirtyä privaattiverkkoon?

Privaattiverkko mahdollistaa teollisuusyritykselle laajan kirjon niin operatiivisia kuin liiketoiminnallisia hyötyjä:

 • Verkon kuuluvuus: Julkisen verkon kuuluvuus voi olla heikko vaikkapa kylmävarastossa tai kellarissa. Privaattiverkko kantaa sinne missä kuuluvuutta tarvitaan, hankaliinkin paikkoihin.
 • Viiveettömyys: Privaattiverkko mahdollistaa pienen viiveen ansiosta sovellukset, joita on aikaisemmin totuttu näkemään vain langallisten verkkojen yhteydessä, lisäksi viive pysyy vakiona. Esimerkiksi etäohjaus ja autonomisten laitteiden tiedonsiirto.
 • Suorituskyky ja käyttövarmuus: Privaattiverkon kapasiteetin ja muun suorituskyvyn päättää yritys itse, koko verkon kapasiteetti on aina yrityksen käytössä eikä siihen vaikuta muut käyttäjät kuten julkisessa mobiiliverkossa. Yritys päättää myös verkolta vaadittavan toimintavarmuuden joka varmistetaan oikealla toteutuksella ja ylläpidolla.
 • Monipuolisuus: Privaattiverkkoon voidaan kytkeä tarvittaessa suurikin määrä erilaisiapäätelaitteita aina pienistä IoT-antureista tuhansien tonnien satamanosturiin ja tavallisesta matkapuhelimesta droneen.
 • Tietoturva: Privaattiverkoissa tietoturvaa on helppo hallita, yritys itse päättää missä data liikkuu ja kenellä siihen on pääsy. Tarvittaessa privaattiverkko toteutetaan täysin omana suljettuna verkkona.
 • Turvallisuus: Luotettava ja hyvin kuuluva privaattiverkko mahdollistaa erilaisissa onnettomuus- tai vaaratilanteissa käyttäjän tavoittamisen tai valvomisen.
 • Kustannustehokkuus: Tutkimusten mukaan langaton privaattiverkko voi säästää teollisen toimijan operatiivisia kustannuksia jopa 8,5 % (ABI Research, toukokuu 2020).
 • Pääomatehokkuus: Privaattiverkkoa optimoidusti hyödyntämällä voidaan vähentää varastoihin ja muuhun käyttöomaisuuteen sitoutuvaa pääomaa.

Vahvan ja ketterän kumppanin skaalautuvilla ratkaisuilla kohti digitalisaation hyötyjä

Digita tarjoaa privaattiverkkoratkaisuja kokonaispalveluna, joka perustuu aina asiakkaan liiketoimintatarpeiden ja prosessien ymmärtämiseen. Näiden pohjalta Digita suunnittelee ratkaisukokonaisuuden sovitettuna toimintaympäristöön ja käyttötarpeisiin. Digitan privaattiverkkoratkaisut skaalautuvat hyvin aina yksittäisen sisätilan ja muutaman päätelaitteen ratkaisusta laajojen ulkoalueiden ja monimutkaisten kampusten toteutuksiin. Privaattiverkkoratkaisu on operoitu tietoliikennepalvelu ja sisältää 24/7 ylläpidon. Ja mikä hienointa: Privaattiverkko ei vaadi sinulta lainkaan investointeja, vaan tarjoamme kaiken kiinteällä kuukausiveloituksella.

Osana kokonaisuutta voimme halutessasi toimittaa myös päätelaitteet monenlaisiin ympäristöihin räätälöityinä. Lisäksi tarjoamme privaattiverkkojen yhteydessä erilaisia lisäarvopalveluita.

Hyödynnämme privaattiverkkotoimituksissa Nokian teknologiaa. Maailman johtava privaattiverkkoteknologian osaaja Nokia on vastannut langattoman privaattiverkon toimituksista yli 420 asiakkaalle.

Varaa aika ilmaiseen sparraukseen

Miten sinun liiketoimintasi voisi hyötyä privaattiverkosta? Sinulla ei tarvitse olla valmiita vastauksia. Anna meille idean siemeniä ja sparraa niitä kanssamme, niin löydämme juuri sinun tarpeisiisi soveltuvan ratkaisun. Ota yhteyttä!