Vastaanottoantennit on suunnattava kohti Isokylän Munamäellä sijaitsevaa digitaalista täytelähetinasemaa

 Analoginen televisioverkko suljetaan 31.8.2007. Silloin myös useat analogiset alilähettimet lopettavat tv-lähetysten välittämisen. Analogiset lähetykset loppuvat myös Salossa Tupurin alilähetinasemalta.  

 

Niiden tv-katsojien, jotka ottavat lähetykset vastaan Tupurin alilähetinasemalta, tulee ennen elokuun loppua suunnata vastaanottoantenni kohti digitaalista täytelähetinasemaa, joka sijaitsee Salon Isokylän Munamäellä. Kun antenni suunnataan uudelleen, kannattaa samassa yhteydessä tarkistaa antennin kunto. Joissakin tapauksissa digi-tv-lähetykset kannattaa ottaa vastaan Turun tv-asemalta.

 

Digitaalinen täytelähetin valmistui Isokylään viime vuoden kesäkuussa.

 

Niiden tv-katsojien, jotka jo ovat siirtyneet digikatselun pariin, ei tarvitse tehdä mitään.

Runsaasti digi-tv-kanavia tarjolla

Salon täytelähetin Isossakylässä välittää kaikki tämänhetkiset digi-tv-kanavat eli kaikki kolme kanavanippua. Osa kanavista on maksullisia, ja niiden katseluun tarvitaan vastaanotin, jossa on paikka maksukortille.

 

Kanavanippu A:han kuuluvat YLEn tv-kanavat YLE TV1, YLE TV2, YLE Extra, YLE Teema, YLE FST5 sekä radiokanavat Ylen Klassinen,YLE Radio Peili, YLE FSR+, YLE Mondo ja YLE Radio Extrem. Ohjelmat lähetetään kanavalla 22.

 

Kanavanippu B:hen kuuluvat tv-kanavat MTV3, MTV3 MAX (m), Subtv, Subtv Juniori (m) / klo 20 alkaen Subtv Leffa (m), Nelonen ja  JIM. Kanavanippu C:hen kuuluvat CANAL+ FILM 1 (m), CANAL+ FILM 2 (m), CANAL+ SPORT 1 (m), CANAL+ SPORT 2 (m), Disney Channel (m), Urheilukanava, URHEILU+KANAVA (m), The Voice, Digiviihde, IskelmäTV Harju & Pöntinen sekä radiokanavat The Voice ja Iskelmä.

 

Tv-kanavatarjonta laajenee entisestään syyskuun alussa uuden E-kanavanipun myötä.

Digi-tv-lähetysten vastaanotossa huomioitavat asiat

Digi-tv-lähetysten vastaanotto edellyttää kunnollisen vastaanottoantennin ja sen oikean suuntauksen. Antennin on oltava koko UHF-alueen eli kanavat 21-69 kattava ja mastoputken on oltava riittävän korkea. Antenni on tarvittaessa sijoitettava jopa 10 metrin korkeudelle maanpinnasta. Mastovahvistin on tarpeen, jos signaalin määrä ei ole riittävä, vaikka on tehokas antenni, joka on suunnattu oikein ja sijoitettu riittävän ylös.

 

Antennijärjestelmän toteutukseen vaikuttavat esimerkiksi vastaanottopaikan sijainti ja mahdolliset maastoesteet kuten korkeat mäet ja puusto.

 

Parhaan antennipaikan ja vastaanottosuunnan selvittämiseksi kannattaa kääntyä paikalliset olosuhteet tuntevan antenniurakoitsijan puoleen.

 

Kerros- ja rivitaloissa, joissa on kaikille asunnoille yhteinen antennijärjestelmä, tarvitaan hyvän vastaanottoantennin lisäksi vahvistimet digi-tv-palveluille. Näissä kiinteistöissä isännöitsijät huolehtivat tarvittavista muutostöistä.

Lisätietoja kuluttajille

Antennin suuntauksessa auttaa Internetissä osoitteessa www.digitv.fi oleva karttapalvelu. Samasta Internet-osoitteesta löytyy Pientalon antenniopas, joka antaa ohjeita antennien valinnassa, suuntauksessa ja muissa yksityiskohdissa.

 

Valtakunnallinen palvelukeskus DigiTV Info vastaa digi-tv-lähetysten antennivastaanottoa koskeviin peruskysymyksiin joka päivä klo 9-21, puh. 0306 344 488 tai sähköpostitse info@digitv.fi.

 

Digita / Viestintä