LoRa-teknologialla varustettuja antureita ja päätelaitteita on maailmalla markkinoilla useisiin eri tarkoituksiin. Sovelluksia on katuvalojen valvonnasta roskasäiliöiden täyttymisen tarkkailuun. Päätelaitteita on eri taajuuksille ja niitä voidaan muokata käyttötarkoituksen mukaisiksi. Päätelaitteet voidaan jakaa kolmeen eri luokkaan.

A-luokan päätelaite (Class A) on kaksisuuntaisesti kommunikoiva ja sen jokaista lähetystä seuraa kaksi lyhyttä vastaanottoikkunaa. Lähetyksen aikaistus voidaan määritellä. Se perustuu ALOHA-tyyppiseen protokollaan, jossa päätelaite lähettää paketin silloin, kun sillä on tarve siihen. A-luokan päätelaite on vähiten virtaa kuluttava, koska sen kommunikaatio palvelimen kanssa on säädetty minimiin. Se odottaa palvelimelta vastaanottoviestiä vasta silloin, kun se itse on lähettänyt sille viestin.

B-luokan (Class B) päätelaite on kaksisuuntaisesti kommunikoiva ja siinä on ajastetut vastaanottopaikat. Lisäyksenä A-luokan satunnaiseen lähetysikkunaan, on B-luokan laitteissa ylimääräinen ajastettu vastaanottoikkuna. Päätelaite saa reitittimeltä aikasynkronisoidun Beacon-viestin, minkä jälkeen se avaa oman vastaanottoikkunan. Tämän vuoksi myös palvelin tietää, milloin päätelaite on hereillä.

C-luokan (Class C) päätelaite on kaksisuuntainen ja siinä on maksimimäärä vastaanottopaikkoja. C-luokan laite vastaanottaa lähes jatkuvasti. Vastaanottoikkuna sulkeutuu ainoastaan silloin, kun päätelaite itse lähettää.

Uudet LoRaWAN-anturit ja -laitteet

Alla esittelemme kumppaneidemme tarjoamia uutuusmalleja LoRaWAN-antureista ja -laitteista. Tutustu myös erittäin laajaan LoRaWAN-anturivalikoimaan anturikatalogista.

Small Data Garden

Katso kaikki Digitan tarjoamat IoT-anturit

Haluatko kuulla lisää ajankohtaisia IoT-uutisia?
Millaisia IoT-ratkaisuja tarjoamme?