
IoT-päätelaitteet
LoRa-teknologialla varustettuja antureita ja päätelaitteita on maailmalla markkinoilla useisiin eri tarkoituksiin. Sovelluksia on katuvalojen valvonnasta roskasäiliöiden täyttymisen tarkkailuun. Päätelaitteita on eri taajuuksille ja niitä voidaan muokata käyttötarkoituksen mukaisiksi. Päätelaitteet voidaan jakaa kolmeen eri luokkaan.
A-luokan päätelaite (Class A) on kaksisuuntaisesti kommunikoiva ja sen jokaista lähetystä seuraa kaksi lyhyttä vastaanottoikkunaa. Lähetyksen aikaistus voidaan määritellä. Se perustuu ALOHA-tyyppiseen protokollaan, jossa päätelaite lähettää paketin silloin, kun sillä on tarve siihen. A-luokan päätelaite on vähiten virtaa kuluttava, koska sen kommunikaatio palvelimen kanssa on säädetty minimiin. Se odottaa palvelimelta vastaanottoviestiä vasta silloin, kun se itse on lähettänyt sille viestin.
B-luokan (Class B) päätelaite on kaksisuuntaisesti kommunikoiva ja siinä on ajastetut vastaanottopaikat. Lisäyksenä A-luokan satunnaiseen lähetysikkunaan, on B-luokan laitteissa ylimääräinen ajastettu vastaanottoikkuna. Päätelaite saa reitittimeltä aikasynkronisoidun Beacon-viestin, minkä jälkeen se avaa oman vastaanottoikkunan. Tämän vuoksi myös palvelin tietää, milloin päätelaite on hereillä.
C-luokan (Class C) päätelaite on kaksisuuntainen ja siinä on maksimimäärä vastaanottopaikkoja. C-luokan laite vastaanottaa lähes jatkuvasti. Vastaanottoikkuna sulkeutuu ainoastaan silloin, kun päätelaite itse lähettää.
LoRaWAN on spesifinen tiedonsiirtoverkko, joka on tarkoitettu langattomaan ja nopeaan mutta vähätehoiseen tiedonsiirtoon. LoRaWAN-verkko sopii erityisesti pienten datamäärien lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Sen tärkeimpiä ominaispiirteitä ovat kaksisuuntainen tiedonsiirto, liikuteltavuus, paikannuspalvelut ja helppo käyttöönotto.
LoRaWAN on globaali ja avoin standardi, joka muodostuu LoRa-päätelaitteista ja -reitittimistä sekä taustalla toimivista palvelimista ja sovelluksista.