Mobiiliverkkojen tiimi vasemmalta oikealle. Pekka Koskinen, Juho Mäkitalo, Matti Parkkisenniemi, Henri Viljasjärvi, Tommi Korhonen, Kari Lehtonen, Heikki Sulander, Kasperi Jääskeläinen ja tiimin kanssa läheistä yhteistyötä tekevä juristi Mari Karttunen.

Ensimmäisenä privaattiverkkojen tiimistä esittäytyy Digitan liiketoiminnan kehitysjohtaja Henri Viljasjärvi. Viljasjärvi aloitti työt Digitalla vuoden 2001 alussa, eli hän on viihtynyt talossa jo yli 20 vuotta. Viimeiset kymmenen vuotta hän on toiminut eri johtotehtävissä, ja nykyään hänen kalenterinsa täyttyy miltei kokonaan privaattiverkkoasioilla.

Delivery Managerina Mobile Network Services tiimissä toimiva Tommi Korhonen aloitti työt Digitalla keväällä 2021. ”Olen itseasiassa ”paluumuuttaja”, sillä työskentelin aiemmin Digitalla kymmenen vuotta sitten radioverkkoasiantuntijana”, kertoo Korhonen. Korhosen toimenkuva on todella monipuolinen ja hän vastaa käytännössä asiakastoimituksista. ”Tehtävänäni on varmistaa, että asiakas saa tilaamansa verkkopalvelun sovitussa ajassa ja sovitun hinnan mukaisesti”, toteaa Korhonen.

Digitan tulevaisuuden mobiiliverkot pystytään räätälöimään joustavasti asiakkaalle sopivalla tavalla. Korhonen toivoo, että viranomaiset mahdollistavat myös 5G-taajuuksien joustavamman käytön. ”Digitan tulevaisuuden privaattimobiiliverkko toimitetaan asiakkaalle laadukkaana palveluna kustannustehokkaasti”, sanoo Korhonen.

Korhosen mukaan, mobiiliverkko tiimin yhtenä tärkeimpänä tehtävänä on kasvattaa Digitan palvelutarjontaa asiakaslähtöisesti ja kannattavasti unohtamatta turvallisuutta ja laatua.

Kari Lehtonen aloitti Digitalla reilu vuosi sitten järjestelmäpäällikön tehtävässä. Ennen Digitalle tuloa Lehtonen ehti työskennellä Nokialla neljännesvuosisadan. ”Tehtäviini Digitalla kuuluu oikeastaan kaikenlaista arkkitehtuurin, toteutuksen, asennuksen, dokumentaation, testauksen ja käyttöönoton suunnitteluun liittyen. Työtehtäväni ovat hyvin teknispainoitteisia”, kertoo Lehtonen.

Tulevaisuudelta Lehtonen toivoo, että Digitan tarjoamia verkkoja on Suomessa useita ja pääpaino on 5G-verkoissa. ”Tarjoamme verkkoja palveluperiaatteella, jolloin asiakkaat voivat keskittyä siihen, kuinka verkkoja voidaan hyödyntää heidän omien tarpeiden kannalta parhaalla mahdollisella tavalla”, sanoo Lehtonen.

Digitalla tämän vuoden helmikuussa myyntipäällikkönä aloittanut Heikki Sulander on päässyt kehittämään täysin uutta liiketoiminta-aluetta modernin mobiiliteknologian parissa. ”Olen päässyt tukemaan ja vauhdittamaan asiakkaidemme digitalisaatioagendaa modernin mobiiliverkkoteknologian avulla ja tätä kautta luomaan ja kasvattamaan Digitan privaattiverkkoihin liittyvää liiketoimintaa”, sanoo Sulander.

Privaattiverkoissa on mahdollista hyödyntää aina uusinta mobiiliverkkoteknologiaa. ”Ensimmäiset aidot, itsenäiset 5G-privaattiverkot on jo otettu käyttöön ja jatkossa näiden toiminnallisuudet ja ominaisuudet esimerkiksi paikannukseen liittyen tulevat kehittymään huimasti. Standardointirintamalla katseet on jo siirretty 6G:n suuntaan”, kertoo Sulander.

Digita toteuttaa privaattiverkon aina aidosti paikallisena verkkoratkaisuna, joka räätälöidään asiakaskohtaisesti ja sovitetaan niin käyttöpaikan kuin suunniteltujen käyttötapausten erityispiirteet huomioiden. ”Tarjoamme kokonaisuuden aina kokonaispalveluna, joten emme jätä asiakasta missään vaiheessa yksin, vaan operoimme ja ylläpidämme toimittamamme verkkokokonaisuudet vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri”, toteaa Sulander.

Juho Mäkitalo aloitti Digitalla projektipäällikkönä 5G-projektissa tämän vuoden elokuussa. ”Digitaan minut houkutteli nykyisen tehtävän haastavuus sekä kiinnostavuus”, kuvailee Mäkitalo. Mäkitalon työnkuva on laaja ja vaihtelee asennussuunnitelusta työnjohtoon ja tukiasemien käyttöönottoon. ”Teen oikeastaan kaikenlaista, joka edistää tämän projektin maaliin saattamista”, kertoo Mäkitalo.

Mäkitalo näkee Digitan tulevaisuuden mobiiliverkot markkinoiden laajimpina ja edistyksellisimpinä. ”Tärkein tehtävämme on täyttää asiakkaille annetut lupaukset”, tiivistää Mäkitalo.

Liiketoiminnan kehityspäällikkö Pekka Koskinen aloitti työt Digitalla vajaat kaksi vuotta sitten. ”Avoinna oli varsin mielenkiintoinen positio privaattiverkkoliiketoimintaan, mikä vaikutti teknisesti ja kaupallisesti mielenkiintoiselta”, kertoo Koskinen.

Koskinen oli ensimmäinen tiimiin rekrytoitu henkilö, joten työnkuva muodostui varsin laajaksi. ”Työnkuvaani kuuluu muun muassa asiakastapaamisia, verkkotarjousten tekoon osallistumista, kumppaniyhteistyö Nokian ja Telian kanssa ja lisäksi tietenkin Digitan palvelutarjoaman kehittäminen koko tiimin kanssa privaattiverkkojen osalta”, sanoo Koskinen.

Digitan tavoitteena on olla markkinajohtaja Suomessa ja verkkoskaalaa kattaa Kittilän kultakaivoksen tyyppisistä verkoista pienen yrityksen yhden tukiaseman verkkoihin. ”Mahdollistamme digitalisaation eri toimialoille”, kuvailee Koskinen.

Digitan verkot ovat aidosti erillisiä privaattiverkkoja, eivätkä isoon verkkoon pohjautuvia ratkaisuja. Ketteränä toimijana Digita on asiakaslähtöinen ja huomioi parhaiten erityistarpeet. ”Tiimimme tärkein tehtävä on kuunnella asiakasta, tarjota verkkoja heidän tarpeisiinsa ja sitä kautta luoda kasvua Digitalle”, tiivistää Koskinen.

Projektipäällikkönä työskentelevä Matti Parkkisenniemi aloitti Digitalla vuonna 2018. ”Tulin alun perin Digitalle mastoryhmään, jossa ensimmäisenä suurempana työmaana oli Pyhätunturin maston harusvaihto. Kotiasemanani minulla on Ylläksen TV- ja radioasema. Työ oli haastavaa, mutta myös hyvin opettavaista ja antoisaa”, kertoo Parkkisenniemi. Tätä nykyä Parkkisenniemi työskentelee Kittilän kaivoksella 5G-projektissa ja vastaa käytännön rakentamisesta.

”Työt kaivoksella ovat hyvin käytännönläheisiä ja ajoittain olosuhteiden vuoksi haastavia. Tehtäviini kuuluu myös kouluttaa uusia osaajia telecom-verkkojen rakentamiseen projektin edetessä”, sanoo Parkkisenniemi. Haastavista olosuhteista huolimatta Parkkisenniemi pitää töitä kaivoksella monipuolisina ja mielenkiintoisina.

Tieto- ja taitotaso Digitalla on korkealla tasolla privaattiverkkojen parissa työskentelevillä. Kysyntää ja potentiaalia kasvuun on olemassa. ”Näen, että olemme omalla tavallamme edelläkävijöitä ja luomme uutta polkua Digitalle”, kuvailee Parkkisenniemi.