Ylen HD-muotoisten kanavien Yle TV1 HD, Yle TV2 HD ja Yle Teema & Fem HD lähetykset (kanavapaikat 21, 22 ja 25) ovat käynnistyneet Digitan antenni-tv-verkossa (UHF) keväällä 2020. Lähetykset käynnistyivät 31. maaliskuuta 2020, jolloin HD-verkon peittoalue oli jo 90 prosenttia väestöstä.

Digita jatkaa edelleen verkon rakentamista ja HD-verkko laajenee koko maan kattavaksi 1.6.2020 mennessä. Tällöin myös alueelliset uutislähetykset siirtyvät antenniverkossa HD-aikaan. Oman alueen Ylen HD-muotoisten kanavien näkyvyyden voi tarkistaa Digitan karttapalvelusta varmistavalla, että alueella on B-kanavanippu toiminnassa.

Tekemällä vastaanottimessa kanavahaun uudelleen saat Ylen HD-muotoiset kanavat näkyviin.

Mitä tehdä jos Ylen HD-muotoisen kanavat eivät näy?

Omakotitaloissa ja pientaloissa ei yleensä tarvita antennijärjestelmän muutostöitä. Mikäli pientalon antennijärjestelmä on kunnossa ja televisiossa on Antenna Ready HD -valmius, riittää tv-vastaanottimien kanavahaku sen jälkeen, kun lähettimet on käynnistetty alueella.

Mikäli yhteisantennikiinteistöissä Ylen HD-muotoisen kanavat eivät näy kanavahaun jälkeen ja lähetin, jonne UHF-vastaanottoantenni on suunnattu, on käynnistetty, sekä vastaanottimessa on jo Antenna Ready HD -valmius, on hyvä olla yhteydessä taloyhtiön isännöitsijään antennijärjestelmän tarkastamiseksi.

Suosittelemme, että yhteisantennikiinteistöjä hoitavat isännöitsijät ottavat yhteyttä paikalliseen antenniurakoitsijaan, jotta mahdollisesti tarvittavat antennijärjestelmämuutokset tai – uusinnat voidaan tehdä. Oman tv-vastaanottimen HD-valmiuden voi tarkastaa nettiosoitteesta www.toimiikotelkkarini.fi.

Kanavahaun tekeminen

Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti, mutta jotkin televisiot tai digiboksit saattavat vaatia kanavien virittämisen uudelleen tai tehdasasetusten palauttamisen. Ohjeet kanavahaun tekemiseksi löytyvät Digitan internet-sivuilta www.digita.fi/kanavahaku tai laitteen käyttöoppaasta. Digita Info palvelee maanantaista perjantaihin kello 8–20 numerossa 020 411 7676 tai info@digita.fi.

Puhelun hinta Digita Infoon on lankapuhelimesta 8,35 senttiä puhelulta sekä 6 senttiä minuutilta ja matkapuhelimesta 8,35 senttiä puhelulta sekä 17,17 senttiä minuutilta. Hinnat koskevat kotimaan lankaliittymiä ja matkapuhelimia. Palveluun jonotus on maksullinen.

Ylen HD-muotoiset kanavat on vastaanotettavissa kaikilta Digitan pääasemilta.

Maanlaajuinen HD-verkko rakennetaan nopeassa aikataulussa ja se tulee kattamaan koko maan 1.6.2020. Ylen HD-muotoisten kanavien lähetysten käynnistyessä keväällä 2020 verkko kattaa 90 prosenttia väestöstä.

Tiedotteet

HD-verkon täytelähettimien käynnistämisaikataulu

Pdf

pdf/ 

149.85 KB

Karttapalvelu

Digitan karttapalveusta näet ajantasaisen tiedon käynnistyneistä lähettimistä. Karttapalvelun tiedot päivittyvät sitä mukaa, kun uusia lähettimiä käynnistetään. Siirry karttapalveluun >>