Digita ja Yle ovat sopineet televisio-ja radiokanavien jakelusta vuosille 2020 – 2029. Ylen HD-muotoiset kanavat Yle TV1 HD, Yle TV2 HD ja Yle Teema & Fem HD käynnistyvät Digitan maanlaajuisessa antenni-tv-verkossa (UHF) keväällä 2020. Lähetykset käynnistyvät 31. maaliskuuta 2020, jolloin HD-verkko kattaa jo 90 prosenttia väestöstä. Koko maan kattavaksi HD-verkko rakennetaan 1.6.2020 mennessä. Tällöin myös alueelliset uutislähetykset siirtyvät antenniverkossa HD-aikaan.

Digita on aloittanut verkon rakennuksen ja käynnistänyt ensimmäiset B-kanavanipun lähettimet 25.2.2020. Uudessa B-kanavanipussa on tällä hetkellä saatavana Estradi HD -kanava kanavapaikalla 39. Hakemalla kanavat uudelleen ja tarkastamalla näkyykö Estradi HD -kanava, varmistuu samalla, että Ylen HD-muotoiset kanavat näkyvät jatkossa.

Mitä tehdä jos Estradi HD -kanava ei näy?

Omakotitaloissa ja pientaloissa ei yleensä tarvita antennijärjestelmän muutostöitä. Mikäli pientalon antennijärjestelmä on kunnossa ja televisiossa on Antenna Ready HD -valmius, riittää tv-vastaanottimien kanavahaku sen jälkeen, kun lähettimet on käynnistetty alueella.

Mikäli yhteisantennikiinteistöissä Estradi HD -kanavaa ei näy kanavahaun jälkeen ja lähetin, jonne UHF-vastaanottoantenni on suunnattu, on käynnistetty, sekä vastaanottimessa on jo Antenna Ready HD -valmius, on hyvä olla yhteydessä taloyhtiön isännöitsijään antennijärjestelmän tarkastamiseksi.

Suosittelemme, että yhteisantennikiinteistöjä hoitavat isännöitsijät ottavat yhteyttä paikalliseen antenniurakoitsijaan, jotta mahdollisesti tarvittavat antennijärjestelmämuutokset tai – uusinnat voidaan tehdä. Oman tv-vastaanottimen HD-valmiuden voi tarkastaa nettiosoitteesta www.toimiikotelkkarini.fi.

Kanavahaun tekeminen

Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti, mutta jotkin televisiot tai digiboksit saattavat vaatia kanavien virittämisen uudelleen tai tehdasasetusten palauttamisen. Ohjeet kanavahaun tekemiseksi löytyvät Digitan internet-sivuilta www.digita.fi/kanavahaku tai laitteen käyttöoppaasta. Digita Info palvelee maanantaista perjantaihin kello 8–20 numerossa 020 411 7676 tai info@digita.fi.

Puhelun hinta Digita Infoon on lankapuhelimesta 8,35 senttiä puhelulta sekä 6 senttiä minuutilta ja matkapuhelimesta 8,35 senttiä puhelulta sekä 17,17 senttiä minuutilta. Hinnat koskevat kotimaan lankaliittymiä ja matkapuhelimia. Palveluun jonotus on maksullinen.

Lähetinasemien käynnistysviikot

LähetinasemaKäynnistysviikko
Espoo9
Jyväskylä9
Lahti9
Tampere9
Turku9
Eurajoki10
Kruunupyy10
Oulu10
Tammela10
Lapua11
Anjalankoski12
Koli12
Kuopio12
Mikkeli12
Vuokatti12
Fiskars13
Kerimäki13
Pernaja13
Vaasa13

Listaa täydennetään viikoittain.

Maanlaajuinen HD-verkko rakennetaan nopeassa aikataulussa ja se tulee kattamaan koko maan 1.6.2020. Ylen HD-muotoisten kanavien lähetysten käynnistyessä keväällä 2020 verkko kattaa 90 prosenttia väestöstä.

Tiedotteet

HD-verkon täytelähettimien käynnistämisaikataulu

Pdf

pdf/ 

146,76 KB