Antenni-tv-verkon taajuus on muuttunut Taivalkosken seudulla olevilla täytelähettimillä 24.4.2020. Antenni-tv-verkon A-kanavanipun taajuus muuttui seuraavilla täytelähetinasemilla: Suomussalmi, Juntusranta ja Suomussalmi, Ämmänsaari sekä Puolanka. Muutostöiden jälkeen vastaanottimissa on tehtävä kanavahaku

Kanavien (A-kanavanippu) saamiseksi takaisin joihinkin yhteisantennikiinteistöjen antennijärjestelmiin joudutaan tekemään muutoksia. Mikäli A-kanavanipun kanavat eivät 24.4.2020 tehdyn muutoksen ja kanavahaun jälkeen näy television kanavaoppaassa, on hyvä olla yhteydessä taloyhtiön isännöitsijään.

Puolangalla käynnistettiin samaan aikaan myös B-kanavanipun täytelähetin, jonka kautta voi katsoa Ylen HD-muotoisia TV-lähetyksiä (Yle TV1, Yle TV2 ja Yle Teema & Fem). HD-lähetyksistä voit lukea tarkemmin osoitteesta www.digita.fi/HD2020.

Muuttuvat kanavataajuudet 

  • Suomussalmi, Juntusranta A-kanavanipun lähetystaajuus muuttuu taajuudelta 642 MHz taajuudelle 498 MHz. 
  • Suomussalmi, Ämmänsaari A-kanavanipun lähetystaajuus muuttuu taajuudelta 642 MHz taajuudelle 498 MHz. 
  • Puolanka A-kanavanipun lähetystaajuus muuttuu taajuudelta 642 MHz taajuudelle 498 MHz.  

Voit katsoa täytelähetysasemien peittoalueen osoitteesta: www.digita.fi/karttapalvelu

Täytelähetinasemilla lähetettävät tv-kanavat, joita muutos koskee: 

A-kanavanippu: Yle TV1, Yle TV2, MTV3, Nelonen, Yle Teema & Fem, AVA ja C More Max. 

Muutoksen taustat 

Muutostöiden taustalla ovat Ylen HD-muotoisten kanavien lähettämisen tekniset valmistelut. Taivalkosken päälähettimellä Ylen HD-muotoisten kanavien lähettäminen käynnistyy tämän hetken aikataulun mukaan viikolla 18. Alueen täytelähettimillä Ylen HD-muotoisten kanavien lähettäminen käynnistyy toukokuun aikana. 

Yhteisantennikiinteistöissä tehtävä muutoksia antennijärjestelmiin 

Taajuusmuutosten vuoksi antennijärjestelmiin on tehtävä muutoksia taloyhtiöissä ja julkisissa rakennuksissa, jotka vastaanottavat televisiolähetyksiä yhteisantenniverkon kautta. Suosittelemme, että yhteisantennikiinteistöjä hoitavat isännöitsijät ottavat yhteyttä paikalliseen antenniurakoitsijaan, jotta mahdollisesti tarvittavat antennijärjestelmämuutokset tai – uusinnat voidaan tehdä. 

Taloyhtiössä asukkaiden on tehtävä kanavahaku uudelleen 

Rivi-, pari- ja kerrostaloissa, joissa on käytössä yhteisantennijärjestelmä, taloyhtiön asukkaiden on tehtävä tv-vastaanottimien kanavahaku antenniurakoitsijan tekemän viritystyön jälkeen. Taloyhtiöiden velvollisuus on informoida asukkaita ajankohdasta, jolloin kanavahaku on tehtävä. 

Muutokset omakotitaloasukkaille 

Omakotitaloissa ja pientaloissa ei yleensä tarvita antennijärjestelmän muutostöitä. Mikäli pientalon antennijärjestelmä on kunnossa, riittää tv-vastaanottimien kanavahaku sen jälkeen, kun taajuusmuutos on tehty alueella. 

Kanavahaun tekeminen 

Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti, mutta jotkin televisiot tai digiboksit saattavat vaatia kanavien virittämisen uudelleen tai tehdasasetusten palauttamisen. Ohjeet kanavahaun tekemiseksi löytyvät Digitan internet-sivuilta www.digita.fi/kanavahaku tai laitteen käyttöoppaasta. Digita Info palvelee maanantaista perjantaihin kello 8–20 numerossa 020 411 7676 tai info@digita.fi. 

Puhelun hinta Digita Infoon on lankapuhelimesta 8,35 senttiä puhelulta sekä 6 senttiä minuutilta ja matkapuhelimesta 8,35 senttiä puhelulta sekä 17,17 senttiä minuutilta. Hinnat koskevat kotimaan lankaliittymiä ja matkapuhelimia. Palveluun jonotus on maksullinen. 

Median yhteydenotot: 

Jani Saari, liiketoimintapäällikkö, puh. 040 742 1491, jani.saari(a)digita.fi