Antenni-tv-verkon taajuus muuttuu Eurajoen päälähetinasemalla. Muutostöitä tehdään huomenna tiistaina 3.3.2020 klo 9.00-16.00 välillä, muutostyöt aiheuttavat katkoksia lähetyksissä D-kanavanipussa. Muutostöiden jälkeen vastaanottimissa on tehtävä kanavahaku.

Maksu-tv-kanavien (D-kanavanippu) saamiseksi joihinkin yhteisantennikiinteistöjen antennijärjestelmiin joudutaan tekemään muutoksia. Mikäli tilaamasi maksu-tv-kanavat eivät muutoksen jälkeen näy, on hyvä olla yhteydessä taloyhtiön isännöitsijään.

Muuttuvat kanavataajuudet

Eurajoella D-kanavanipun lähetystaajuus muuttuu taajuudelta 666 MHz taajuudelle 594 MHz.

Voit katsoa Eurajoen päälähetysaseman peittoalueen osoitteesta: www.digita.fi/karttapalvelu.

Eurajoen päälähetinasemalta lähetettävät tv-kanavat, joita muutos koskee:

D-kanavanippu: Nelonen HD, C More Max HD, C More Juniori, Discovery Channel, Paramount Network, National Geographic Wild, Animal Planet, C More First HD, C More Series, C More Sport 1 HD, C More Sport 2 HD, C More Hits, Nick Jr., Viasat Film Premier HD, Maksu-tv-infokanava, Viasat Live 1, Viasat Live 2, Viasat Live 3, Viasat Live 4, Viasat Live 5.

Muutoksen taustat

Muutostöiden taustalla ovat Ylen HD-muotoisten kanavien lähettämisen tekniset valmistelut. Antenni-tv-katsoja voi varmistaa Ylen HD-muotoisten kanavien saatavuuden hakemalla Estradi HD -kanavan kanavapaikalta 39. Mikäli Estradi HD -kanavaa ei näy ja vastaanottimessa on T2-valmius, on hyvä olla yhteydessä taloyhtiön isännöitsijään antennijärjestelmän tarkastamiseksi.

Yhteisantennikiinteistöissä tehtävä muutoksia antennijärjestelmiin

Taajuusmuutosten vuoksi antennijärjestelmiin on tehtävä muutoksia taloyhtiöissä ja julkisissa rakennuksissa, jotka vastaanottavat televisiolähetyksiä yhteisantenniverkon kautta. Suosittelemme, että yhteisantennikiinteistöjä hoitavat isännöitsijät ottavat yhteyttä paikalliseen antenniurakoitsijaan, jotta mahdollisesti tarvittavat antennijärjestelmämuutokset tai – uusinnat voidaan tehdä.

Taloyhtiössä asukkaiden on tehtävä kanavahaku uudelleen

Rivi-, pari- ja kerrostaloissa, joissa on käytössä yhteisantennijärjestelmä, taloyhtiön asukkaiden on tehtävä tv-vastaanottimien kanavahaku antenniurakoitsijan tekemän viritystyön jälkeen. Taloyhtiöiden velvollisuus on informoida asukkaita ajankohdasta, jolloin kanavahaku on tehtävä.

Muutokset omakotitaloasukkaille

Omakotitaloissa ja pientaloissa ei yleensä tarvita antennijärjestelmän muutostöitä. Mikäli pientalon antennijärjestelmä on kunnossa, riittää tv-vastaanottimien kanavahaku sen jälkeen, kun taajuusmuutos on tehty alueella.

Kanavahaun tekeminen

Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti, mutta jotkin televisiot tai digiboksit saattavat vaatia kanavien virittämisen uudelleen tai tehdasasetusten palauttamisen. Ohjeet kanavahaun tekemiseksi löytyvät Digitan internet-sivuilta www.digita.fi/kanavahaku tai laitteen käyttöoppaasta. Digita Info palvelee maanantaista perjantaihin kello 8–20 numerossa 020 411 7676 tai info@digita.fi.

Puhelun hinta Digita Infoon on lankapuhelimesta 8,35 senttiä puhelulta sekä 6 senttiä minuutilta ja matkapuhelimesta 8,35 senttiä puhelulta sekä 17,17 senttiä minuutilta. Hinnat koskevat kotimaan lankaliittymiä ja matkapuhelimia. Palveluun jonotus on maksullinen.

Median yhteydenotot: Jani Saari, liiketoimintapäällikkö, puh. 040 742 1491, jani.saari(a)digita.fi