Jyväskylän kaupungin ja Digitan yhteistyö mahdollistaa kiinteistöjen hyödyntämisen langattoman verkkoteknologian tarpeisiin

Jyväskylän kaupunki ja teknologiayhtiö Digita Oy sopivat vuonna 2019 yhteistyöstä, jonka tavoitteena oli kehittää vastuullinen malli mobiiliyhteyksien tukiasemien rakentamiseen Jyväskylän kaupungin kiinteistöissä. Yhteistyössä Digita on vastannut Jyväskylän kaupungin kumppanina kaikesta kiinteistöjen katoille asennettuihin tukiasemiin liittyvästä vuokraustoiminnasta ja sopimushallinnasta.

”Tavoitteenamme on varmistaa yhteiskuntamme digitalisaatiokehityksen myötä yleisen edun mukaiset mobiiliyhteydet kaupungissa. Digita ehdotti meille yhteistyömallia, jonka pohjalta otimme käyttöön vastuullisen toimintamallin palvelukiinteistöjen hyödyntämisessä mobiiliverkkojen kehittämisessä”, kertoo Jyväskylän kaupungin kiinteistöjohtaja Tuomas Kuronen.

”Yhteistyö Digitan kanssa on saumatonta. Jyväskylän palvelukiinteistöjen telecom- ja laitetilat tarkastetaan säännöllisesti, jotta ne ovat turvallisia käyttäjille ja esimerkiksi kattokuormitus on kunnossa. Digita hoitaa puolestamme myös laskutusasiat ja tilatiedustelut ja näin resursseja vapautuu muuhun tekemiseen”, jatkaa Kuronen.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Jyväskylän kaupungin kanssa tehtävään yhteistyöhön, jossa Digita huolehtii Jyväskylän kiinteistökohteiden vuokrauksesta mobiilioperaattoreille edelleen tukiasemakäyttöön. Pystymme näin palvelemaan operaattoriasiakkaitamme entistä kattavammin ja auttamaan mobiiliverkkojen kehittämistä Suomessa tältä osin”, kertoo Digitan Site-liiketoiminnasta vastaava johtaja Ari-Pekka Ainonen.

Kasvava digitaalisen infrastruktuurin tarve tarjoaa kiinteistöjen ja rakennusten omistajille mahdollisuuden laajentaa liiketoimintaansa vuokraamalla tilaa omistamistaan rakennuksista ja kiinteistöjen maa-alueita tukiasemien sijoituspaikaksi. Digitan tarjoama tukiasemapaikkojen hallintapalvelu on kiinteistönomistajalle vaivaton tapa tarjota tiloja vuokralle ja rakennuksiin asennettavat tukiasemat tehdään aina kaupunkiympäristöön sopiviksi.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Tutustu Digitan Site-palveluihin