Digitan koko maan kattavassa LoRaWAN-verkossa hyödynnetään LoRa (Long Range) -teknologiaa, joka on ensimmäisiä varta vasten esineiden internetiä varten kehitetty teknologia maailmassa. LoRaWAN käyttää alle gigahertsin lupavapaita radiotaajuusalueita LPWAN-tietoliikenteeseen anturien, verkkoon ja pilvipalveluiden sovelluspalvelimiin yhdistettyjen tukiasemien välillä. Semtechin kehittämä radioteknologia (LoRa) on nopeasti muodostumassa IoT:n de facto -alustaksi, jonka pitkä kantama ja vähäinen energiakulutus mahdollistavat laajan valikoiman ratkaisuja monilla aloilla.

Digitan IoT-verkon noin 1000 tukiasemaa varmistavat lähes 100% maantieteellisen peiton ja 99% väestöpeiton Suomessa. Digitan IoT-verkon peittokartta esittää verkon kuuluvuuden maantieteellisesti sekä sisä- että ulkotiloissa. Digitan Customer Support Engineerinä työskentelevä Jukka Solhman kuvailee Suomen kattavimman IoT-verkon kuuluvuutta ja luotettavuutta:

– Digitan langattoman verkon kattavuus läpi Suomen takaa hyvän tiedonsiirron monenlaisissa olosuhteissa sisä- ja ulkotiloissa. Verkon kuuluvuuteen vaikuttavat monenlaiset asiat kuten kiinteistön rakenteet ja anturin sijainti. Hajaspektritekniikan avulla vastaanotettu signaali voidaan tunnistaa kohinatason alapuolelta. Myös suuri häiriönsieto sekä heijastumien ja diffraktion pieni vaikutus signaaliin takaavat luotettavan kuuluvuuden.

LoRaWAN-verkkojen toteutusvaihtoehdot ovat hyvin monipuoliset. Niitä voidaan asentaa yleisiin, yksityisiin ja hybridiverkkoihin, sekä sisälle että ulos. Kaupunkiympäristössä LoRaWAN-signaalit ulottuvat syvälle rakennusten sisälle, ja harvaan asutuilla aukeilla alueilla yhden tukiaseman kantama voi olla jopa yli 40 kilometriä. LoRaWAN pystyy tukemaan myös liikkuvia antureita ja seuraamaan niitä niiden siirtyessä paikasta toiseen. Koko maan kattava verkko mahdollistaa myös sen, että Digita on mukana maailman pohjoisimmassa IoT-sovelluksessa, jossa seurataan porotokkien liikkeitä Lapissa.

LoRaWAN on tietoturvallinen ratkaisu johtuen salatusta tiedonsiirrosta, joka on toteutettu kolmessa verkon eri kerroksessa. Päätelaitteella, sen käyttämällä sovelluksella ja radioverkolla on omat yksilölliset salausavaimet, joilla taataan turvallinen tiedonsiirto antureiden ja palvelimen välillä.

Digitalle IoT-anturiteknologia ei ole vain kaunis tulevaisuudenvisio vaan arkipäivän todellisuutta: kaikki toimittamamme anturit ja muut tarvikkeet löytyvät varastostamme jo tänään. Valikoimaamme kuuluu laaja kattaus erilaisia antureita, jotka soveltuvat monenlaisiin olosuhteisiin ja toimialoille aina asiakkaan tarpeesta riippuen.

Lue lisää LoRaWAN-teknologiasta

Kiinnostuitko kuulemaan lisää IoT-ratkaisuista? Ota yhteyttä niin kartoitetaan tarpeesi!

Mona Miettinen
Myyntipäällikkö, IoT