Vuosi 2023 lähestyy loppuaan ja pian koittaa hengähdystauko kiireiseen arkeemme. Digitassa vuosi on ollut innostava: olemme ottaneet aimo askelia Telecom-kasvuliiketoiminnoissamme, ja Broadcast-liiketoiminnassamme olemme valmistautuneet tulevaan HD-siirtymään. Positiivisten liiketoimintauutisten rinnalla ilahdutti erityisesti se, että tärkein voimavaramme, tyytyväinen henkilöstömme, arvioi yhtiömme Great Place to Work -sertifioinnin arvoiseksi. Toivon, että yhteisöllisyyden tunne ja ylpeys omasta työstä näkyvät myös jokapäiväisessä vuorovaikutuksessa kanssanne.

Ylen hallintoneuvoston 24.10.23 tekemä päätös lopettaa kevään 2025 aikana perusmuotoiset tv-lähetykset, antoi lähtölaukauksen pitkään odotetulle HD-siirtymälle. Olemme erittäin tyytyväisiä siitä, että antenni-tv-katsojat pääsevät lähivuosina yhdenvertaisesti teräväpiirtolähetysten piiriin.

Maksullisten tv-sisältöjen joukossa on ollut selkeästi maksu-tv-brändimme Anteron kokoinen aukko. Antero on valloittanut tv-katsojien sydämet omalla tyylillään, ja brändin tunnettuusarvo on kasvanut kohisten ollen yleisesti 35 % ja kohderyhmään kuuluvien katsojien joukossa 48 %.

Luotettavan tiedon saanti korostuu nykyisessä epävarmassa maailmantilanteessa. Me varmistamme radio- ja tv-palveluidemme toimivuuden myös poikkeustilanteissa, jotta jokaiselle suomalaiselle on saatavilla reaaliaikaista tietoa luotettavilta medioilta vuoden jokaisena päivänä ja vuorokauden jokaisena tuntina.

Telecom-liiketoiminnassamme Data Center yhtiöitettiin omaksi yhtiökseen kesällä 2023. Uusi Pieni Paja -konesalimme on tuotantokäytössä ja liiketoiminta on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Olemme täydentäneet palvelutarjoamaamme ketterien konesaliosaajien Bitmoren ja Rubynetin kanssa. Tänään voimme tarjota myös pilvipalvelut samalta luukulta.

Myös Privaattiverkko-liiketoiminnassa on solmittu uusia kumppanuuksia. Julkistimme syksyllä yhteistyön Siemensin kanssa jo olemassa olevan teknologiakumppanimme Nokian rinnalle. Privaattiverkkomarkkina näyttää lupaavalta ja yritysten kiinnostus omia tietoturvallisia 5G-verkkoja kohtaan kasvaa tässä maailmanajassa.

IoT on jatkanut voittokulkuaan. Kymmenien vesihuollon asiakkuuksien myötä meillä on vahva jalansija tuossa markkinassa. Panostamme myös sähköverkkojen ennakoivan kunnossapidon IoT-ratkaisuihin sekä tuomme markkinoille aivan uusia palveluita vuoden 2024 aikana.

Strategiamme mukaisesti olemme vuosien varrella vakiinnuttaneet asemamme monipuolisen digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoajana sekä maan suurimpana riippumattomana tietoliikennemastojen omistajana. Halusimme sisällyttää tämän myös hiljattain tehdyssä brändiuudistuksessa asiakaslupaukseemme.

Olemme täällä vuoden jokaisena päivänä rakentamassa ja valvomassa huomisen arvoista digitaalista toimintaympäristöä. Haluamme tehdä sen kanssanne vastuullisesti ja laadukkaasti. Siitä osoituksena ISO27001-sertifikaatti, joka on jo laajasti käytössä liiketoiminnoissamme.

Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta, hyvät asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme, ja rauhallista joulun aikaa! Tästä on hyvä jatkaa yhdessä kohti ensi vuotta!

Vesa Tykkyläinen