Alueorganisaation tehtävänä on vastata omalla alueellaan radio- ja tv-ohjelmien toiminnasta ja jakelusta jokaiselle. Risto Kelahaara, Jani Huhtala ja Jukka Penttonen toimivat jokainen osaltaan aluepäällikön tehtävissä eri puolilla Suomea.

Risto Kelahaara Ylläksellä 2022.

Risto Kelahaara vastaa Lapin palvelualueesta. Kelahaara on nähnyt ja kokenut paljon uransa aikana Digitalla – heinäkuussa 1985 alun perin Yleisradioon tullut Kelahaara on työskennellyt Digitalla sen perustamisesta lähtien vuodesta 1998. “Toiminta ja tehtävät ovat muuttuneet vuosien mittaan, työskentelin myös aiemmin huoltoteknikkona. Aluepäällikön tehtävässäni tärkeintä on vastata alueen huolto- ja vikatöistä sekä ulkoisista asiakastöistä.” Olosuhteet Lapissa tuovat myös oman mausteensa työnkuvaan – “Talvisin käytössä on moottorikelkka, joka töihin pääsemiseen monissa kohteissa vaaditaan.”

Jani Huhtala.

Väli-Suomen palvelualueen aluepäällikkö Jani Huhtalalle Digita on näkynyt ja ollut lähellä pienestä pitäen – “Digitan masto näkyi lapsuudenkotini pihasta.” Liekö mastolla ollut vaikutusta Janin uraan? “Kävimme ala-asteella tutustumassa radio- ja tv-asemaan, vuosia myöhemmin vuonna 2003 aloitin kesätyöt Digitalla ja vuonna 2006 radioverkkoasiantuntijana.” Jani kuvailee työtehtäviä monipuolisiksi, mutta työviikot lähtevät maanantaisin aina samalla kaavalla liikenteeseen – “Maanantaisin katsomme huoltoryhmien kanssa viikon tilanteen ja teemme suunnitelmat tulevaa viikkoa varten.” Hallinnolliset asiat ja töiden koordinointi vievät myös oman aikansa, mutta Janin mukaan hänen tehtävässään tärkeintä on varmistaa oikeat kaverit ja osaaminen oikeaan paikkaan, viitaten huolto- ja korjaustöihin.

Jukka Penttonen.

Digita tavoitti nykyisin Etelä-Suomen aluepäällikkönä työskentelevän Jukka Penttosen radion kautta. “Digitalla oli aikanaan radiokampanja, jossa haettiin radioasentajia. Innostuin hakemaan ja Mikkelistä tarjottiin työpaikkaa, johon tartuin juhannus viikolla vuonna 2009.” Jukka kuvailee työtään vaihtelevaksi, koska korjattavien vikojen laadusta voi harvemmin tietää etukäteen. “Olemme keskeisessä roolissa ja nidomme eri liiketoiminnot yhteen”, kertoo Jukka.

Jukalla, Janilla ja Ristolla on kaikilla kokemusta ja pohjaa kenttätyöstä. “Kokemus kentältä auttaa ja helpottaa huomattavasti hahmottamaan työssä eteen tulevia haasteita ja asettamaan työtehtäviä perspektiiviin”, toteavat kaikki kolme aluepäällikköä.