Hyvät Digitan asiakkaat ja sidosryhmät,

Pitkä työura Digitassa on nyt tullut siihen vaiheeseen, että on aika kiittää teitä asiakkaita ja yhteistyökumppaneita kuluneista vuosista. Päätös lähtemisestä oli erittäin vaikea, koska Digita on tarjonnut minulle merkityksellisen työn, tärkeitä työkavereita, monipuolisen verkoston ja hyvän mahdollisuuden työuralla kehittymiseen. Nyt piti kuitenkin pysähtyä pohtimaan, haenko vielä kokemuksia ja oppia Digitan ulkopuolelta. Pitkän harkinnan jälkeen päädyin tähän päätökseen mielenkiintoisen mahdollisuuden ilmaantuessa.

Runsaan 22 vuoden urani aikana Digita on muuttunut merkittävästi. Perinteisten TV- ja radiopalveluiden rinnalle on tullut kasvavassa määrin telecom-liiketoimintoja kuten mastoliiketoimintaa, datakeskuksia, privaattiverkkoja, IOT-verkkoja ja palveluita turvakriittisille asiakasryhmille. Työssäni minulla on ollut mahdollisuus vastata näistä kaikista Digitan liiketoiminnoista jossain vaiheessa. Viimeiset melkein kymmenen vuotta olen toiminut operatiivisena johtajana ja pääpaino nimenomaan telecom-liiketoimintojen kasvattamisessa. Tuntuukin, että nyt kun uudet liiketoiminnat ovat hyvässä kasvussa, on sopiva aika myös miettiä omalla uralla seuraavia askeleita.

Uskon erittäin vahvasti Digitan menestymiseen tulevaisuudessa. Ammattitaitoinen henkilökunta yhdistettynä laadukkaaseen valtakunnalliseen infraan antaa tähän kaikki edellytykset. Myös toimialojen tulevat digitalisoitumishankkeet ja kasvavat tietoliikennetarpeet tulevat luomaan hyviä toimintaedellytyksiä Digitan kaltaisille digitaalisen infran pioneereille. Mikään yritys eikä myöskään Digita pärjää ilman asiakkaita ja kumppaneita, joten iso kiitos teille asiakkaille ja sidosryhmille, että olemme yhdessä voineet viedä kaikki nämä vuodet digitaalisen infrastruktuurin alaa eteenpäin.

Viimeinen työpäiväni Digitassa on 4.4. ja uudessa tehtävässäni MPY Telecomin toimitusjohtajana aloitan 1.10. Maanviljelyä, polkujuoksua, suunnistusta ja vaellusta harrastavalle tämä tauko ei olisi voinut tulla parempaan vuodenaikaan. Ehkäpä tässä vihdoin ehtii myös toteuttaa pitkäaikaisen haaveen eli opetella kunnolla melomaan. Tavoitteena on myös kehittää osaamistani lukemalla kirjallisuutta johtamisesta, taloudesta ja tekoälystä. Näistä otankin mielelläni ehdotuksia vastaan. Yhtään urheilutapahtumaehdotusta en enää tarvitse, niitä kyllä kalenterissa on jo sopivasti.

Vaikka jätänkin Digitan tältä erää, toivottavasti tulee vielä teidän kanssanne uusia mahdollisuuksia vaihtaa kuulumisia ja keskustella alan mielenkiintoisesta tulevaisuudesta. Toivon voivani pitää yhteyttä ja mahdollisesti nähdä teitä myös tulevaisuudessa. Olen aina avoin uusille mahdollisuuksille ja kohtaamisille, koskevat ne sitten digitaalisen infrastruktuurin tulevaisuutta taikka vinkkejä polkujuoksuun.

Kiitos vielä kerran kaikille unohtumattomista vuosista Digitan parissa. Toivotankin teille Digitan asiakkaille ja yhteistyökumppaneille oikein mukavaa ja menestyksekästä kevättä!

Markus Ala-Hautala

Digitan operatiivinen johtaja

Markus Ala-Hautala