Salon kaupunki ja teknologiayhtiö Digita ovat solmineet sopimuksen yhteistyöstä kaupungin mobiiliverkkojen kehittämisessä. Salon kaupungilla on eri kiinteistöjä ja kohteita, joita voi hyödyntää mobiiliverkkojen tukiasemapaikkoina. Digita tulee kartoittamaan kohteita ja kohdelistaus etenee kohti tukiasemapaikkojen valintaa ja asennusta.

Digitalisaation ja teknologisen nopean kehityksen myötä langattomien verkkoyhteyksien liikennemäärä kasvaa kovaa vauhtia.

”Yhteistyömme on vielä alkutekijöissä, mutta asiat ovat edenneet sovitun mukaisesti ja työt etenevät. Helppo käyttöönotto ja Digitan avaimet käteen -periaate edesauttoivat Digitan valintaa asiantuntijaorganisaatioksi tueksemme”, kertoo kiinteistöpäällikkönä työskentelevä Jarno Mustonen.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Salon kaupungin kanssa käynnistyvään yhteistyöhön, jonka ansiosta voimme lisätä laadukkaan digitaalisen infrastruktuurin tarjontaa mobiilioperaattoreille ja muille mobiiliverkkoa rakentaville toimijoille nyt myös Salon alueella. Hoidamme jatkossa Salon kaupungin telecom-toimintaan liittyvän vuokrauksen ja sopimushallinnan ja asiakkaamme voi keskittyä omaan liiketoimintaansa”, kertoo Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala.

Median yhteydenotot:

Salon kaupunki, kiinteistöpäällikkö Jarno Mustonen, p. 044 778 5503, jarno.mustonen(a)salo.fi

Digita Oy, viestintäjohtaja Minna Flink, p. 040 742 8849, minna.flink(a)digita.fi

Salo on toisiaan täydentävien vastakohtien kaupunki. Täällä on hiljaisuutta ja yhdessä tekemistä, älyä ja tunnetta, ennakkoluulotonta teknologiaosaamista sekä ihmisläheisyyttä. Salo – reilu tunti Helsingistä, puoli tuntia Turusta. https://salo.fi

Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Turvaamme jokapäiväisten yhteyksien toimivuuden, sekä monimuotoisen viestinnän saatavuuden kaikille suomalalaisille ympäristöä kunnioittaen. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen masto- ja kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Palveluita tarjotaan mediayhtiöille, kuluttajilla, matkapuhelinoperaattoreille, teollisuudelle, infrastruktuuriyhtiöille sekä kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti yli 200 alan osaajaa ja haluamme olla alamme paras työpaikka kaikille. www.digita.fi