Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö PSOAS ja teknologiayhtiö Digita ovat allekirjoittaneet sopimuksen PSOASin kiinteistöjen hyödyntämisestä mobiilitukiasemien sijaintipaikkoina. PSOASilla on Oulun alueella noin 100 rakennusta, joissa on 4000 asuntoa alueen opiskelijoille.

Toimivat ja nopeat verkkoyhteydet ovat nykyaikana asumisen perusedellytys suoratoistopalveluiden käytön kasvaessa ja ihmisten tehdessä yhä enemmän etätöitä. Kasvavan mobiiliverkkojen käytön myötä digitaalisen infrastruktuurin tarve kasvaa. PSOASin kiinteistöt soveltuvat erinomaisesti täydentämään tarvittavaa infrastruktuuria.

”Yhteistyön tavoitteena on ennen kaikkea varmistaa asukkaillemme ensiluokkaiset mobiiliyhteydet ja samalla tukea edullisen vuokratason ylläpitämistä vuokraustoiminnasta saatavilla tuloilla”, kertoo palvelupäällikkö Jari Simonen PSOASilta. ”Tärkeää on, että voimme ulkoistaa mobiiliyhteyksiin liittyvän operatiivisen toiminnan luotettavalle taholle, joka varmistaa kiinteistöjen käyttäjien ja kiinteistöjen turvallisuuden ja keskittyä itse asiakkaidemme palveluun”, jatkaa Simonen.

”Olemme tyytyväisiä PSOASin kanssa alkavaan yhteistyöhön. Tulemme tarjoamaan jatkossa Oulun alueelta kiinteistökohteita niin mobiilioperaattoreille kuin muillekin mobiiliverkkoja rakentaville tahoille. PSOASilta löytyy kohteita sekä Oulun keskustasta että keskustan ulkopuolelta. Hoidamme PSOASin puolesta Telecom- vuokrauksen lisäksi sopimushallinnan. Tämä antaa asiakkaallemme mahdollisuuden keskittyä omaan ydintehtäväänsä”, kertoo Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala.

Digitan kiinteistöratkaisuihin kuuluvat tukiasemahallinnoinnin lisäksi sisäpeittopalvelut sekä kiinteistöille suunnitellut IoT-palvelut kuten olosuhdeseuranta ja vedenkulutuksen etäluenta.

Median yhteydenotot

PSOAS, palvelupäällikkö Jari Simonen, p. 08 317 3102, jari.simonen(a)psoas.fi

Digita Oy, operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala, p. 0400 549 023, markus.ala-hautala(a)digita.fi

PSOASin tehtävänä on järjestää asumispalveluja Oulussa peruskoulun jälkeisiä opintoja suorittaville nuorille ja samalla tukea kansainvälistä opiskelija-, nuoriso- ja tutkijavaihtoa. Hoidamme tehtäväämme tarjoamalla asiakkaillemme asuntoja niin edullisesti kuin se säätiön hyvän taloudenpidon kannalta on mahdollista.

Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen ja tukiasemapaikkojen omistaja. Yhtiö on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja. Digitan palveluihin kuuluvat tietoliikennemastot, konesali- ja esineiden internet (IoT) -palvelut ja tulevaisuuden broadcasting-palvelut. Palveluita tarjotaan maan suurimmille matkapuhelinoperaattoreille, internet- ja mediayhtiöille, infrastruktuuriyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa. www.digita.fi