Kurikan Vesihuolto Oy ja Digita ovat aloittaneet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Uudet etäluettavat vesimittarit ja vedenkulutuksen reaaliaikainen seuranta tullaan ottamaan käyttöön vaiheittain vuoteen 2025 mennessä. Vesihuollon digitalisoinnissa hyödynnetään Digitan LoRaWAN-teknologiaan pohjautuvaa IoT-verkkoa.

Etäluettavien vesimittareiden lisäksi Kurikan Vesihuollon on tarkoitus hyödyntää veden digitalisointia laajemmin vesilaitoksen puolella. Reaaliaikainen seuranta mahdollistaa jatkossa myös kiinteistöjen vesivuotojen seurannan ja uudenlaisen laskutuksen, kun arviolaskutuksesta voidaan luopua.

”Olemme hyvällä mallilla vesihuollon digitalisoinnin suhteen ja Digitan kanssa aloittamamme yhteistyö mahdollistaa jälleen askeleen oikeaan suuntaan”, kertoo Kurikan Vesihuolto Oy:n toimitusjohtaja Juha Kotiranta. ”Digita valikoitui kumppaniksemme toteuttamaan vesihuollon digitalisointia hyvin onnistuneen pilottivaiheen ja Digitan maanlaajuisen IoT-verkon ansiosta”, lisää Kotiranta.

”Olemme iloisia, että olemme päässeet tekemään yhteistyötä Kurikan Vesihuollon kanssa ja pystymme palveluidemme ja asiantuntijuutemme avulla edistämään vesihuollon digitalisointia. Vesimittarikannan uudistaminen ja reaaliaikaiseen laskutukseen siirtyminen parantaa palvelua myös loppuasiakkaan suuntaan, ” kertoo Digitan IoT-palveluiden myyntipäällikkö Mona Miettinen.

Median yhteydenotot:

Kurikan Vesihuolto Oy, Juha Kotiranta, toimitusjohtaja, p. 050 5356424, juha.kotiranta@kurikka.fi

Digita Oy, Mona Miettinen, myyntipäällikkö, p. 0400 721 700, mona.miettinen@digita.fi

Kurikan Vesihuolto Oy huolehtii vesihuollosta Kurikan kaupungissa. Asiakkaitamme ovat alueen kotitaloudet, yritykset ja osuuskunnat. Tärkein tuotteemme on laadukas talousvesi, jonka häiriöttömästä saatavuudesta huolehdimme 24 tuntia vuorokaudessa. Vastaamme myös viemäriverkoston ylläpidosta ja jätevesien puhdistuksesta.

Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Palveluita tarjotaan mediayhtiöille, kuluttajille, matkapuhelinoperaattoreille, teollisuudelle, infrastruktuuriyhtiöille sekä kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa.