Cargoteciin kuuluva Kalmar on toteuttanut yhdessä Telian ja Telian kumppanien Digitan ja Nokian kanssa uutta itsenäistä (stand-alone) 5G-tekniikkaa edustavan privaattiverkon  Cargotecin Tampereen toimipisteelleen.

Privaattiverkon ansiosta Kalmar pystyy kehittämään uusia integroituja ratkaisuja viestintä- ja lastinkäsittelyteknologian tuotekehityksessä Tampereen teknologia- ja osaamiskeskuksessaan, jossa yhtiöllä on alan suurin satama-automaatiojärjestelmien testikenttä.

“Terminaalien automatisoinnin ja energiatehokkaan lastinkäsittelyn edelläkävijänä haluamme olla etulinjassa hyödyntämässä uusinta teknologiaa tuotekehityksessämme. Luotettava langaton 5G-yhteys luo hyvän pohjan entistä tehokkaampien ja turvallisempien ratkaisujen kehittämiselle,” sanoo Antti Kaunonen, johtaja, Kalmar Automation Solutions.

5G stand-alone -verkko edustaa uusinta askelta 5G:n kehityksessä. Tampereelle toteutettu privaattiverkko on ensimmäisiä näin pitkälle käytäntöön vietyjä toteutuksia maailmassa. 5G stand-alone mahdollistaa kaikkien 5G-teknologian uusien ominaisuuksien, kuten privaattiverkkojen, verkon viipaloinnin ja erittäin tasalaatuisen automaation toteuttamisen.

”Kalmarin esimerkki osoittaa, että 5G etenee nyt teollisuudessa lunastamaan niitä lupauksia, joita teknologiaan on asetettu. On hienoa nähdä, että suomalaiset yritykset ovat maailmalla etujoukoissa osoittamassa, miten 5G tuo todellista hyötyä liiketoiminnalle lisääntyvän tehokkuuden ja turvallisuuden kautta”, sanoo Telian 5G-ohjelman johtaja Janne Koistinen.

”Huippuluokan privaattiverkko sovitetaan aina asiakkaan tarpeeseen, Kalmarin tapauksessa se tarkoittaa uusimpien verkkoteknologioiden toimittamista ja rakentamista tuotekehityksen edistämiseksi”, toteaa Digitan liiketoiminnan kehitysjohtaja Henri Viljasjärvi.

Hankkeen yhteisissä tuotekehitysponnisteluissa keskeisenä elementtinä on Nokia Digital Automation Cloud (DAC) -pilviratkaisu. Nokia DAC on teollinen digitalisaatioalusta, joka tarjoaa luotettavan, turvallisen ja tehokkaan langattoman privaattiverkon liitynnöillä muihin teollisuusjärjestelmiin sekä huippulaskentaominaisuuksilla pilvipohjaisessa valvontajärjestelmässä. Päästä-päähän-ratkaisussa käytetään Nokian teollisia 5G-laitteita.

Lisätietoja medialle:

Liiketoiminnan kehitysjohtaja Henri Viljasjärvi, Digita Oy
puh. 0400 649 125, henri.viljasjarvi(at)digita.fi

Liiketoimintapäällikkö Mika Raitola, B2B-verkkoratkaisut, Telia
Puh. 040 827 1019, sähköposti etunimi.sukunimi@teliacompany.com