Parannuksilla halutaan vähentää poikkeuksellisen haastavien radiokelien ja häiritsevien taajuuksien vaikutusta kuluttajien Antenni-TV-vastaanottoon Kemin alueella. 

Digita tiedotti joulukuussa 2021 asentavansa täytelähetinaseman Kemin keskustaan ja uusivansa Tervolan aseman lähettimet ja tarvittavat lisäkomponentit korkeampitehoisiksi. Muutostöiden aikataulu on varmistunut ja asennukset saadaan valmiiksi helmikuun aikana. Uuden Kemin täytelähettimen ja Tervolan uusien lähettimien käynnistys tehdään tiistaina 22.2.2022.

Muutosten yhteydessä A- ja E-kanavanipun Tervolan aseman lähettimet ja tarvittavat lisäkomponentit uusitaan korkeampitehoisiksi. Kemiin hankitaan erilliset täytelähettimet uudelle täytelähetinasemalle Kemin keskustaan. Täytelähettimet hankitaan A-, B-, C- ja E-kanavanipuille. 

Digita tiedottaa ja antaa lisätietoa täytelähettimen käynnistymisestä ja tehojen nostamisesta töiden valmistuttua viikolla 8. Samassa yhteydessä Digita tulee myös antamaan toimintaohjeita niille kuluttajille, joiden mahdollisesti tarvitsee suunnata antenninsa uudelleen tai uusia vastaanottojärjestelmänsä. Digita suosittelee kuluttajille ammattitaitoisen antenniasentajan käyttöä, jotta suuntaus on paras mahdollinen. Yhteisantennikiinteistöjen isännöitsijöiden kannattaa olla yhteydessä antenniurakoitsijaan etukäteen vahvistintöiden varaamiseksi.

Laskennallisesti laadukkain antenni-tv-signaali Kemin keskustassa ja sen lähiympäristössä on jatkossa mahdollista vastaanottaa Tervolan päälähetinasemalta tai Kemin uudelta täytelähetinasemalta. Lähettimien muutoksilla ei varmuudella saavuteta toivottua parannusta, jos kuluttajien antennin suuntaus tai antennijärjestelmä ei ole asianmukainen. Lisäksi on huomioitava, että kaikkein haastavimmissa radiokelitilanteissa ei millään lähetysverkon parannustoimenpiteillä pystytä varmistamaan häiriötöntä vastaanottoa. Radiokelin vaikutusta voidaan kuitenkin merkittävästi pienentää tehokkaalla ja vaatimukset täyttävällä vastaanottojärjestelmällä. Radiokeli on väliaikainen ja sääolosuhteista johtuva ilmiö, joka kestää tunneista joihinkin päiviin. 

Lisätietoa: www.digita.fi/Kemi 

Lisätietoa radiokelistä: https://www.digita.fi/antennitv/vapaat-kanavat-ja-vastaanotto/hyodyllista-tietoa-tvsta/radiokeli/#/  

Median yhteydenotot:  

Digitan videojakeluliiketoiminnasta vastaava johtaja Teppo Ahonen, p. 040 563 0299, teppo.ahonen(a)digita.fi