Rauman kaupunki ja teknologiayhtiö Digita ovat solmineet yhteistyösopimuksen operaattoreiden tukiasemalaitteiden sijoitukseen liittyvästä palvelun tuottamisesta Rauman kaupungin omistuksessa olevissa rakennuksissa. Yhteistyö on vasta aluillaan, mutta käytännön työt on määrä aloittaa jo kesän aikana. Käytännössä Digita tulee jatkossa hallinnoimaan operaattoreille vuokrattavia tiloja, mikä mahdollistaa koordinoituja ja yhdenmukaisia prosesseja.

”Aikaisemmin olemme itse vastanneet kattotukiasemiemme hallinnoinnista, mutta tämä on osoittautunut aika villiksi länneksi ja tarkka kokonaiskuva on puuttunut. Digita tarjosi tähän ratkaisun ja kuten monet muutkin kaupungit, niin mekin päätimme tarttua tähän. Jatkossa Digita hoitaa nämä prosessit koordinoidummin ja keskitetysti”, kertoo Rauman tilapalvelujohtaja Olli-Pekka Kumpula.

Tähän asti kattotukiasemien vuokrausta on hoidettu Raumalla hyvin hajanaisesti ja eri henkilöiden toimesta. Yhteistyön myötä tämä tulee muuttumaan, kun Digita hoitaa kaiken tämän keskitetysti. Rauman kaupungin ei jatkossa myöskään tarvitse resursoida henkilöstöä näiden sopimusten prosesseihin.

Myös kuntalaiset hyötyvät yhteistyön solmimisesta. Kattotukiasemien määrä kasvaa, mikä kuntalaisille tarkoittaa parempia verkkoyhteyksiä.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Rauman kaupungin kanssa alkavaan yhteistyöhön, jonka ansiosta voimme lisätä laadukkaan digitaalisen infrastruktuurin tarjontaa mobiilioperaattoreille ja muille mobiiliverkkoa rakentaville toimijoille nyt myös Rauman alueella. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vastaamme jatkossa muun muassa Telecom-toimintaan liittyvästä vuokrauksesta ja sopimushallinnasta ja asiakkaamme voi keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa”, kertoo Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala.

Median yhteydenotot:

Rauman kaupunki:
Tilapalvelujohtaja Olli-Pekka Kumpula, olli-pekka.kumpula@rauma.fi, 044-403 3000

Digita Oy:
Markkinointi- ja viestintäjohtaja Minna Flink, minna.flink@digita.fi, p. 040 742 8849

Myynnin yhteyshenkilö: Digita Oy, Myyntijohtaja, Antti Töyrylä, p. +358 40 755 0625, antti.toyryla@digita.fi

580-vuotias Rauma on Suomen kolmanneksi vanhin kaupunki, jossa historia ja nykypäivä yhdistyvät. Monipuolinen teollisuus, kansainvälinen satama, kaksi maailmanperintökohdetta sekä runsas kulttuuritarjonta pitävät kaupunkimme vireänä.

Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Turvaamme jokapäiväisten yhteyksien toimivuuden, sekä monimuotoisen viestinnän saatavuuden kaikille suomalalaisille ympäristöä kunnioittaen. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen masto- ja kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Palveluita tarjotaan mediayhtiöille, kuluttajilla, matkapuhelinoperaattoreille, teollisuudelle, infrastruktuuriyhtiöille sekä kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti yli 200 alan osaajaa ja haluamme olla alamme paras työpaikka kaikille.