Kestävää kehitystä ja vastuullisuutta vesiverkkoyhtiöille IoT-ratkaisuilla

Kestävään kehitykseen ja vastuullisuuteen tähtäävät toimenpiteet ovat tänä päivänä entistä tärkeämp yrityksille ja kuluttajille. Sitä se on myös vesihuollon saralla, kun halutaan vähentää ylimääräisen veden ja siitä syntyvän energian hukkaa.

Teknologisilla ratkaisuilla voidaan vähentää vedenkulutusta, vuotoja sekä parantaa veden laatua, mittarointia, jakelua ja laskutusta. Esimerkiksi IoT-ratkaisut auttavat vesiverkkoyhtiöitä digitalisoimaan ja tehostamaan vesihuoltoa, vähentämään kustannuksia, lyhentämään ennakoivasti huoltoon liittyviä toimenpiteitä ja parantamaan asiakastyytyväisyyttä. IoT on osa yritysten digitalisaatiota, joka tukee kestävää kehitystä ja vastuullisuutta.

IoT-ratkaisujen ja LoRaWAN-verkon yhteispeli on avaintekijä vesihuollon kestävässä ja vastuullisessa kehityksessä

IoT:ta varten suunniteltu LoRaWAN-verkko sopii hyvin vesiverkkoyhtiöiden älykkäisiin mittausjärjestelmiin, joilla edistetään kestävää ja vastuullista vesihuoltoa. LoRaWAN on spesifinen tiedonsiirtoverkko, joka on tarkoitettu langattomaan ja nopeaan mutta vähätehoiseen tiedonsiirtoon. LoRaWAN-verkkoon pohjautuvat IoT-ratkaisut ovat edullisia, pitkäikäisiä ja käytännössä huoltovapaita. Laitteet ovat kevyitä ja yksinkertaisia asentaa paikalleen ja niiden paristo kestää jopa 10 vuotta.

Digitan IoT-ratkaisut edistävät vesiverkkoyhtiöiden kestävämpää ja vastuullisempaa liiketoimintaa

Digita on vakaa ja luotettava kotimainen toimija, jolla on valmis LoRaWAN-infrastruktuuri tarjolla palvelualustaksi yhteistyökumppaneiden IoT-ratkaisuille vesiverkkoyhtiöiden tarpeita varten. Digitan kattava LoRaWAN-verkko mahdollistaa erilaisen tiedon keräämisen kustannustehokkaasti ja helposti maantieteellisesti laajalle hajautuneesta vesi-infrasta. LoRaWAN-verkon avulla kerätty tieto tuo konkreettisia parannuksia vesiverkkoyhtiöiden liiketoimintaan. Liiketoiminnasta saadaan täten kestävämpää ja vastuullisempaa, kun vesivaroja käytetään niin, että se riittää nykyisten ja tulevien sukupolvien tarpeisiin ja että vedenkäytön ympäristövaikutukset minimoidaan.  

Kiinnostuitko olemaan mukana vesihuollon kestävän kehityksen ja vastuullisuuden edistämisessä?

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai lähettämällä sähköpostia: mona.miettinen@digita.fi