Digitan Ylläsjärven täytelähettimen sijainti muuttuu tiistaina 11.5.2021 laajemman peittoalueen saavuttamiseksi ja havaittujen vastaanotto-ongelmien korjaamiseksi. Täytelähettimen siirrosta aiheutuu katkos kaikkiin tv-lähetyksiin täytelähettimestä signaalia vastaanottaville talouksille. Katkoksen arvioitu kesto on muutospäivänä noin 1 tunti klo 9–15 välillä. Muutoksen jälkeen joissakin tapauksissa vastaanottoantenni tulee suunnata uudestaan kohti uutta sijaintia.

Ylläsjärven täytelähettimen uusi asemapaikka sijaitsee uudessa mastossa noin kaksi kilometriä kaakkoon vanhasta sijainnista. Täytelähettimen sijainnin muutos ei vaikuta kanavien lähetystaajuuksiin. Ylläsjärven täytelähetinasema täydentää Ylläksen radio- ja tv-aseman peittoaluetta.

Siirrosta aiheutuvan katkoksen jälkeen joidenkin Ylläsjärven täytelähettimestä signaalia vastaanottavien kotitalouksien ja yhteisantennikiinteistöjen tulee tehdä muutoksia antennivastaanottoon tai antennin suuntaukseen. Vastaanottoantennin uuden suuntauksen ja muutostöiden osalta on hyvä olla etukäteen yhteydessä ammattitaitoiseen antenniasentajaan. Täytelähettimen sijainnin voi tarkastaa Digitan karttapalvelusta 6.5.2021 alkaen. Oman alueen DigitaPRO-antenniasentajan voi tarkastaa Digitan verkkosivuilta. Digita Info palvelee kuluttajia antennitelevision vastaanottoon liittyvissä tarkemmissa kysymyksissä.

Ylläsjärven täytelähettimen kautta näkyvät A-, B- ja E-kanavanippujen kanavat. A-kanavanipun ohjelmat lähetetään taajuudella 482 MHz, B-kanavanipun ohjelmat lähetetään taajuudella 634 MHz ja E-kanavanipun ohjelmat lähetetään taajuudella 674 MHz.

Kanavanippu A:n televisiokanavia ovat Yle TV1, Yle TV2, MTV3, Nelonen, Yle Teema & Fem ja AVA.

Kanavanippu B:n televisiokanavia ovat Yle TV1 HD, Yle TV2 HD ja Yle Teema & Fem HD.

Kanavanippu E:n televisiokanavia ovat Sub, AlfaTV, INEZ, MT, One Way TV ja C More Max (maksullinen).


Digita Info palvelee vastaanottoon liittyvissä kysymyksissä

Digita Info, ma-pe kello 8–20, puh. 020 411 7676 tai sähköpostitse osoitteessa info@digita.fi.

Puhelun hinta Digita Infoon on lankapuhelimesta 8,35 senttiä puhelulta sekä 6 senttiä minuutilta ja matkapuhelimesta 8,35 senttiä puhelulta sekä 17,17 senttiä minuutilta. Hinnat koskevat kotimaan lankaliittymiä ja matkapuhelimia. Palveluun jonotus on maksullinen.

Median yhteydenotot:

Jani Saari, liiketoimintapäällikkö, puh. 040 742 1491, jani.saari@digita.fi