YLE TV1:n rinnakkaiskanava, kiinteällä tekstityksellä varustettu YLE TV1+ suljetaan 4.8.2008. Kanava on toiminut viime syksystä lähtien, sen tarkoitus oli osaltaan auttaa syksyn ja kevään digi-tv -siirtymän yhteydessä tekstitysongelmien ratkaisemisessa. Kanavan katseluosuus on ollut vähäinen, noin 1% kokonaiskatselusta.

YLE haluaa tarjota elokuussa olympialaisten aikana parasta mahdollista kuvanlaatua urheilun ystäville, mistä syystä vapautuva kapasiteetti käytetään kahden olympiakisalähetyksiä välittävän kanavan, YLE TV2:n ja YLE FST5:n kuvanlaadun parantamiseen. Vapautuvan kapasiteetin ansiosta myös erityispalveluiden tarjontaa laajennetaan. Aikaisemmin vain YLE TV1 -kanavalla tarjottu näkövammaisten tekstitysäänipalvelu on laajentunut myös YLE TV2, YLE Teema  ja YLE FST5 -kanaville.

 

YLE TV1+ kanavalla muistutetaan teksti-infolla palvelun loppumisesta kaksi viikkoa ennen kanavan sulkemista. YLE tarjoaa puhelinneuvontaa niille, joilla on ongelmia tv-palvelujen muuttumisen takia. Neuvontaan pääsee soittamalla YLEn puhelinvaihteeseen p. (09) 14801. Myös YLEn Teksti-TV tarjoaa tietoa monissa digi-tv-kysymyksissä sivulla 592-595.