YLE Radio Peilin kuuluvuusalue laajenee kun uusia lähettimiä otetaan käyttöön 17.6. Samalla uudistukset aiheuttavat taajuusmuutoksia kahdelle YLE Radio Suomen ja yhdelle YLE Radio Vegan taajuudelle.

Muutokset ovat välttämättömiä jotta taajuuksien hallinnointi saadaan toimimaan YLE Radio Peilin kuuluvuusalueen laajenemisen yhteydessä. Tavoitteena on saada YLE Radio Peilin laajennettu verkko valmiiksi 1.7.2008, jolloin osavaltakunnallisen Peilin tarkka kuuluvuusalue tiedotetaan.

Muuttuvat taajuudet

YLE Radio Suomen ja YLE Vegan kuuntelijoiden on viritettävä alla luetelluilla alueilla uudet taajuudet vastaanottimiinsa, kanavien nykyisellä taajuudella on jatkossa kuunneltavissa YLE Radio Peilin lähetys. Listassa on mainittu maakuntaradio, lähettimen nykyinen taajuus ja uusi taajuus.

-Ylen Läntinen, Lohja (105,0) 96,1. Lohjalla on Radio Suomen taajuudella katkos 17.6. kello 10.00-10.30.
-YLE Radio Keski-Pohjanmaa, Sievi (101,9) 87,8. Sievissä Haapaveden lähettimen taajuudella vanha ja uusi taajuus toimivat viikon rinnakkain. Vanha taajuus sammutetaan 25.6. -YLE Radio Vega, Porvoo (91,4) 95,9. Porvoon lähettimen taajuudella vanha ja uusi taajuus toimivat viikon ajan rinnakkain. Vanha taajuus sammutetaan 25.6.

Uudet taajuudet

YLE Radio Peilin kuuluvuusalueen laajenemisen yhteydessä otetaan käyttöön myös uusia lähettimiä. Kuuntelijat saavat YLE Radio Peilin lähetyksen kuulumaan virittämällä vastaanottimeensa uuden taajuuden. Alla olevassa listassa on ensin lueteltu lähetinpaikkakunnat ja niiden jälkeen uudet taajuudet.

Kerimäki 103,2 MHz

Kiihtelysvaara 100,4 MHz

Nilsiä 90,8 MHz

Vuokatti 101,2 MHz

Ylläs 100,7 MHz

 

YLE Radio Peili on uutis- ja ajankohtaisohjelmien sekä asiapuheen kanava, joka välittää ja versioi sekä radio- että tv-ohjelmia. Puheohjelmatarjonta koostuu pääosin ajankohtais-, asia- ja kulttuuriohjelmista. YLE Radio Peili toimii myös palvelukanavana välittäen liikennettä, säätä, ja taloutta koskevaa informaatiota. Kanavan internetsivut löytyvät osoitteesta: yle.fi/radiopeili