Valtioneuvosto on hyväksynyt 450 MHz taajuusalueen toimilupaan haetun muutoksen. Muutos koski @450-laajakaistaverkon teknologiariippumattomuutta.

@450-laajakaistaverkon kehittäminen tulevaisuuden tarpeita vastaavaksi on nyt saanut paremmat lähtökohdat. Digita Oy ja Datame Oy allekirjoittivat 17.12.2010 sopimuksen koskien Digitan @450-laajakaistan liiketoiminnan siirtoa.

”Digita on erittäin tyytyväinen valtioneuvoston päätökseen. Se mahdollistaa jatkossa @450-laajakaistaverkon kehittämisen parhainta saatavilla olevaa teknologiaa hyödyntäen”, toteaa varatoimitusjohtaja Ilkka Kivisaari. Valtioneuvoston päätöksen myötä sopimuksessa olleet viranomaislupiin liittyneet ehdot kaupan toteutumisesta ovat täyttyneet ja kaupan viimeistelytoimet käynnistyvät välittömästi.

@450-laajakaistaverkon asiakkaat voivat jatkaa keskeytyksettä nykyisen verkon käyttöä.

Datame Oy rakentaa Suomeen ensimmäisen kaupallisen langattoman 4G-verkon. Asiakaskäyttöön verkko avattiin 30.11. 2010. Datame Oy:n liiketoiminta käynnistyi Huawei Technologies Co:n toimittamalla 4G- verkkoratkaisulla. Verkko rakentuu vaiheittain valtakunnalliseksi seuraavan kahden – kolmen vuoden aikana. Datamen omistajayhtiöiden alueilla palvelu käynnistyi joulukuun alussa. Datamen omistavat Finnet -ryhmän yhtiöt PPO-Yhtiöt Oy, Kymen Puhelin Oy, Telekarelia Oy, Laitilan Puhelin Osuuskunta, Ikaalisten-Parkanon Puhelin Osakeyhtiö, Pohjois-Hämeen Puhelin Oy, Alajärven Puhelinosuuskunta, Eurajoen Puhelin Osuuskunta, Keikyän Puhelin Osuuskunta, Vakka-Suomen Puhelin Oy sekä Härkätien Puhelin Oy.
www.datame.fi

Digita Oy on alansa edelläkävijä langattomissa digitaalisissa ratkaisuissa. Digitassa on nykyteknologian osaajat, ja digitalaiset ovat mukana kehittämässä alan standardeja, mikä takaa luotettavan osaamisen ja kokonaisvaltaisten digitaalisten ratkaisujen tuottamisen asiakkaille. Digitan maan kattava organisaatio varmistaa palveluiden korkean laadun ympäri vuorokauden. Digitan asiakkaita ovat muun muassa tv- ja radioyhtiöt sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattorit. Digita on suomalainen yhtiö, joka kuuluu eurooppalaiseen TDF-ryhmään.
www.digita.fi