Uudenkaupungin Ruokolaan asennettiin viime keväänä uusi täytelähetin parantamaan digi-tv-näkyvyyttä. Täytelähetinasema siirretään Ruokolasta Orivoon 27. marraskuuta 2007. Uudenkaupungin täytelähetinasema tukee Turun pääasemaa.

Uusi asemapaikka sijaitsee noin kolme kilometriä itään vanhasta asemasta. Lähetystaajuudet ja -tehot pysyvät ennallaan. Muutoksen myötä antennikorkeutta saadaan lisää ja siten näkyvyysalue laajenee. Joissain tapauksissa vastaanottoantennin joutuu mahdollisesti suuntaamaan uudestaan kohti uutta täytelähetinasemaa. Täytelähettimien sijainnin voi tarkistaa Internetistä www.digitv.fi -sivuston karttapalvelusta.

 

Täytelähettimen siirto tehdään normaalin huoltokatkoksen aikana tiistaina 27. marraskuuta 2007 klo 9.00-15.00 välisenä aikana, jolloin kaikilla tv-kanavilla on lähetyskatkos. 

 

Uudenkaupungin täytelähettimen kautta näkyvät nyt A-, B- ja E-kanavanippujen kanavat. A-kanavanipun ohjelmat lähetetään kanavalla 22, B-kanavanipun ohjelmat kanavalla 26 ja E-kanavanipun ohjelmat kanavalla 31.

 

Kanavanippu A:n televisiokanavia ovat YLE TV1, YLE TV2, YLE FST5, YLE Ekstra ja YLE Teema.

Kanavanippu B:n kanavia ovat MTV3, MTV3 MAX (maksullinen), Subtv, Subtv Juniori/Subtv Leffa (maksullisia), Nelonen ja JIM.

Kanavanippu E:n kanavia ovat Discovery Channel, Eurosport, KinoTV, MTV3 Fakta, Music Television MTV, Nickelodeon ja SVT Europa. Syksyn ajan antennitalouksissa on katsottavissa myös Big Brother 12/7 -kanava.

 Digita / Viestintä