Digi-tv-vastaanottimissa tehtävä kanavahaku uudelleen

URHOtv on siirtynyt B-kanavanippuun antenni-tv-verkossa maanantaina 8. marraskuuta 2010. Tänään tehdyn kanavanippumuutoksen jälkeen antennitalouksissa on tehtävä digi-tv-vastaanottimissa kanavahaku uudelleen URHOtv:n osalta, muutoin kanava saattaa lakata näkymästä.

 

Muutoksen taustalla on television uudet ohjelmistoluvat, jotka valtioneuvosto päätti 30. syyskuuta 2010. Kanavanippumuutoksen myötä URHOtv:stä tulee valtakunnallinen kanava B-kanavanipun väestöpeiton ollessa 99%. URHOtv on maksullinen kanava ja antennitalouksiin sen voi hankkia maksu-tv-operaattori PlusTV:ltä (www.plustv.fi).

 

Kanavahaku digivastaanottimissa

 

Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku. Jotkut vastaanottimet saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä. Ohjeet kanavien viritykseen löytyvät laitteen käyttöoppaasta.

 

Mikäli tehdasasetusten palautus ja kanavahaku eivät auta, kannattaa häiriöistä ilmoittaa Digitan kuluttajaneuvontaan Digita Infoon joko puhelimitse tai sähköpostitse. Digivastaanottimien ja vastaanottolaitteiden ongelmatilanteissa ja perusasennuksiin liittyvissä kysymyksissä kuluttajaa palvelevat myös laitteen myyjät, laitevalmistajat sekä maahantuojat.

 

Digita Info neuvoo

 

Apua ongelmatilanteissa saa Digitan neuvontakeskuksesta Digita Infosta sähköpostitse info@digita.fi ja puhelimitse erikoisaukioloaikoina maanantaista perjantaihin 8.-12.11. klo 8.00-21.00 välisenä aikana numerossa 020 411 7676.

 

Ongelmista ja häiriöistä voi ilmoittaa myös internet-sivustolla www.digita.fi olevalla häiriöilmoituslomakkeella.

 

Digita Info palvelee normaalisti maanantaisin klo 8.00 – 18.00 ja tiistaista perjantaihin klo 8.00 – 16.00.

 

Digita/Viestintä