Antennitelevisioverkon eli maanpäällisen verkon näkyvyysalueiden sisäpuolella saattaa olla – yleensä maastosta johtuvia – katve- ja aukkopaikkoja, joilla lähetysten vastaanotto ei ole mahdollista normaaleilla vastaanottoantennijärjestelmillä. Katvealueita on ympäri Suomea, ja alueet ovat yleensä hyvin pieniä.

Ongelmallisissa tv-signaalin vastaanottotilanteissa kannattaa aina tarkistaa vastaanottoantennin suuntaus sekä antennin kunto. Vastaanottoantenni pitää suunnata pää- tai täytelähetinasemaa kohti. Ammattitaitoinen antenniurakoitsija tuntee paikalliset vastaanotto-olosuhteet ja niihin soveltuvat antenniratkaisut parhaiten.

 

Katsojat, jotka ovat maanpäällisten digitaalisten lähetysten katvealueilla tai näkyvyysalueen ulkopuolella, voivat maksutta hankkia YLEn kanavien satelliittikatseluun tarvittavan salauksenpurkukortin Canal Digitalin tai Viasatin asiakaspalvelusta. Muut kotimaiset ja ulkomaiset satelliittipalvelut säilyvät maksullisina. Satelliittilaitteistoon ja asennukseen liittyvistä asioista voi kysyä antenniliikkeestä.

 

Tv-toimijat YLE, MTV ja Nelonen tarjoavat yhdessä maksu-tv-operaattori Canal Digitalin kanssa tilapäisillä katvealueilla oleville kotitalouksille mahdollisuuden hankkia digitaalinen laitteisto, johon kuuluu antennivastaanottoon ja satelliittivastaanottoon sopiva combo-digisovitin, satelliittilautanen ja satelliittikortti.

 

Pakettiin kuuluvan satelliittikortin avulla näkyvät kanavat ovat YLE TV1, YLE TV2, YLE Teema, YLE FST, YLE TV1+, MTV3,  Sub, Nelonen ja JIM. Katvealueilla kortti on maksuton. Laitepaketin hinta ilman asennusta on 50 EUR.

 

Lisätietoja satelliittiratkaisusta:

 

www.canaldigital.fi

www.viasatsatelliitti.fi

 

Digita / Viestintä