Monipuolinen ohjelmaopas saatavilla antenni-tv-verkossa

TIEDOTE 5.3.2013

 

Radio- ja tv-ohjelmat kaikkialle Suomeen välittävä Digita Oy on ottanut käyttöön tv-järjestelmissään sovelluksen, joka mahdollistaa tv-kanavien omien internet-sisältöjen tuomisen helposti televisiokanaville. Tämä rikastaa olennaisesti tv:n katseluelämystä.

 

Ensi vaiheessa käyttöön otetaan tv-kanavien ja Sofia Digitalin kanssa yhdessä kehitetty laajennettu ohjelmaopas. Ohjelmaopas on ilmestynyt kuluttajien kokeiltavaksi Ylen, MTV MEDIAn, Nelosen, SBS:n ja FOX:in kanaville.

 

Nyt käyttöön otettava HbbTV-standardi mahdollistaa jatkossa TV-ohjelmien rikastamisen erityyppisillä sisällöillä. Sisältöjä voivat olla aiemmin vain kanavien internet-sivuilla saatavilla olleet ohjelma- ja tapahtumatiedot, kuvat, trailerit sekä linkit muuhun aineistoon. Tekniikka mahdollistaa myös aiemmin lähetettyjen ohjelmien katsomisen.

 

Digitan toimitusjohtaja Sirpa Ojala: ”Aika on nyt kypsä internet-sisältöjen tuomiseen tv-ohjelmien oheen. Televisiovastaanottimet ovat kehittyneet ja myös television katselu on muuttunut nopeasti, kun katsojat haluavat itse valita, minkälaista sisältöä, miltä päätelaitteelta ja milloin ohjelmansa katsovat. Yhteisen HbbTV-standardin avulla mahdollistamme entistä runsaamman ja monipuolisemman sisällön välittämisen tv-katsojille. Saksassa standardin mahdollistamat palvelut ovat jo vilkkaassa käytössä, ja sen suosio kasvaa. Digita tuo tv-yhtiöiden kanssa yhdessä tämän mahdollisuuden nyt myös suomalaisten saataville.”

 

Televisiovastaanottimessa tulee olla nettiliittymä ja HbbTV-ominaisuus. Jo nyt merkittävässä osassa Suomessa myytävistä televisioista on HbbTV-ominaisuus, vaikkei sitä erikseen mainittaisi. Digitaalivastaanottimia voi myös päivittää jälkikäteen.

 

Avain on kaukosäätimen punainen nappi, jota kuvaruutuun ilmestyvä punainen painike kehottaa painamaan. Se avaa ikkunan, jonka valikosta kuluttaja voi valita haluamansa sovelluksen. Alkuvaiheessa punaisen napin takaa löytyy siis aiempaa monipuolisempi ohjelmaopas. Punainen painike näkyy vain niissä televisioissa, joissa on HbbTV-ominaisuus, ja jotka on kytketty laajakaistaistaan.

 


HbbTV tulee sanoista Hybrid Broadcast Broadband TV, ja se yhdistää nimensä mukaisesti tv-lähetyksen ja laajakaistan tuomalla netti-tv:n ominaisuudet helppokäyttöisesti katsojien saataville. Ensi vaiheessa sovellus näkyy antenni-tv:n katsojille, joiden televisiovastaanottimessa on nettiliittymä ja HbbTV-ominaisuus aktivoituna.

 

Ensi vaiheessa uusi, monipuolinen ohjelmaopas on saatavilla seuraavilla kanavilla: Yle TV1, Yle TV2, Yle Fem, Yle Teema, MTV3, Subtv, AVA, Nelonen, Liv, Jim, TV5, Kutonen ja FOX.


 

Tietoa ja ohjeita kuluttajille:
Digita info, puh 020 411 76 76, info@digita.fi

www.digita.fi/hbbtv

 

Lisätietoa medialle:
Kalle Luukkainen, puh 045 200 9510, kalle.luukkainen@digita.fi