Turun radio- ja tv-asemalla kaikki tv-lähetykset lähetykset siirretään tv-maston huipussa olevaan pääantenniin 1. huhtikuuta 2008. Muutoksen myötä tv-lähetysten vastaanotto paranee näkyvyysalueen reuna-alueilla ja erityisesti saaristossa.

Siirron vuoksi lähetystaajuudet vaihtuvat kananipuissa B ja C. Kanavanippu B:n ohjelmat lähetetään jatkossa kanavalla 54 (keskitaajuus 738 MHz) (entinen kanava 49 ja keskitaajuus 698 MHz) ja kanavanippu C:n ohjelmat lähetetään jatkossa kanavalla 57 (keskitaajuus 762 MHz) (entinen kanava 29 ja keskitaajuus 538 MHz).

 

Jotta antennitaloudet ehtivät tehdä tarvittavat muutokset, on siirtymäaika kolmisen kuukautta. Siirtymäaikana kanavanippujen B ja C lähetyksiä lähetetään samanaikaisesti kahdella taajuudella 1.4. – 24.6.2008 välisenä aikana. Tämän jälkeen kanavaniput B ja C näkyvät ainoastaan kanavilla 54 ja 57.

 

Kanavanippuun B kuuluvat MTV 3, Nelonen, Sub, JIM, MTV 3 MAX ja SubJuniori/SubLeffa.

Kanavanippuun C kuuluvat Urheilukanava, Canal+First, Canal+Hits, Canal69, Canal+Sport1, Canal+Sport2, Digiviihde, Klubi.tv, Turku TV sekä radiokanavat The Voice ja Iskelmä.

 

”Pitkällä siirtymäajalla mahdollistamme uusien kanavien virittäminen ja mahdolliset yhteisantennimuutokset siirtymäkauden aikana. Lähetystaajuusmuutoksen jälkeen antennitalouksissa on tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen. Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku. Jotkut vastaanottimet saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä”, neuvoo Digitan Länsi-Suomen aluepäällikkö Aki Nurmi.

 

Signaalin voimakkuuden tasoerojen muutoksen vuoksi jonkin kanavanipun näkyvyys saattaa paikoin heikentyä. Tämä puolestaan korjaantuu, kun vastaanotossa käytetään riittävän tehokasta ja laajakaistaista antennia.

 

Yhteisantennikiinteistöissä (rivi- ja kerrostalot) isännöitsijöiden tulee ottaa yhteyttä antenniurakoitsijaan vahvistimien kanavavaihdosten vuoksi, minkä jälkeen kiinteistön tv-katsojien on tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen.

Katkos tv-lähetyksissä 1. huhtikuuta

Kanavamuutoksen vuoksi Turun radio- ja tv-asemalla sekä sen täytelähetinten alueella (Houtskari, Korppoo, Kustavi, Loimaa, Salo, Uusikaupunki/Ruokola) on 1. huhtikuuta kaikissa tv-lähetyksissä katkos klo 9.00-16.00 välisenä aikana. B- ja C-kanavanippujen osalta katkos saattaa olla lyhyempikin. Vara-ajankohta muutostöille on 2. huhtikuuta 2008.

Näkyvyysalueet voi tarkistaa internetsivujen www.digitv.fi karttapalvelusta.

 

Mahdollisissa ongelmatilanteissa yhteydenotot paikalliselle antenniurakoitsijalle tai Internetissä osoitteessa www.digitv.fi olevalla lomakkeella (linkki lomakkeeseen etusivulla) tai postitse osoitteella Digita Oy / Turku, PL 135, 00521 Helsinki.

Turun tv-asema välittää 29 tv-kanavaa

Turun radio- ja tv-asema välittää kaikkiaan 29 tv-kanavaa ja 6 radiokanavaa. Osa kanavista on maksullisia. Turun radio- ja tv-asema palvelee laajasti Lounais-Suomen aluetta. Tv-aseman näkyvyysalueella asuu yli 400 000 henkilöä. Turun tv-aseman masto, jonka huippuun antenni siirretään, on 319 metriä korkea.

 

Digita / Viestintä