Mittaustulosten perusteella antennijärjestelmä vaatii korjaustoimenpiteitä

Turun radio- ja tv-asemalla kaikki tv-lähetykset siirrettiin tv-maston huipussa olevaan pääantenniin 1. huhtikuuta 2008. Juhannuksen jälkeen päättyneen siirtymäajan jälkeen Turun seudulla on ilmennyt ongelmia tv-vastaanotossa. Digitan kuluttajapalvelun saaman katsojapalautteen perusteella Digita on tehnyt masto- ja antennitarkastustöitä kesän aikana viimeksi 31.7. ja 1.8. sekä varmistusmittauksia 5.-6.8. Mittauksissa ei ole todettu katvealueita. Mittauksissa on kuitenkin löytynyt vika, joka on aiheuttanut sen, että antennijärjestelmä ei ole toiminut parhaalla mahdollisella tavalla lähetysaseman lähialueilla.

 

Antennijärjestelmässä havaittu ongelma on ilmennyt suunniteltua alhaisempina signaalin voimakkuuksina n. 15 km:n säteellä Turun radio- ja tv-asemasta. Kunnollisella vastaanottoantennilla on voinut tälläkin alueella vastaanottaa ongelmitta tv-lähetyksiä. Vian korjaaminen helpottaa vastaanottoa radio- ja tv-aseman lähellä. Suunnitelluilla korjaustoimenpiteillä ei ole vaikutusta siihen, että tv-lähetysten vastaanottoon tarvitaan edelleen normien mukainen antennijärjestelmä.

 

Digita sopii yhdessä tv-yhtiöiden kanssa parhaan mahdollisen ajan korjaustoimenpiteille. Digita tiedottaa erikseen korjausaikatauluista.

 

Digita pahoittelee teknisestä viasta aiheutuvaa haittaa.

 

Digita Viestintä