Antenniverkko tarjoaa sekä kilpailuetuja tv-yhtiöille että hyötyjä kuluttajille. Edut ovat monia, mutta yksi tärkeimmistä eduista on verkon kattavuus. Antenniverkko on saatavilla koko Suomessa, ja suosituimpien tv-kanavien peitto on 99,96 prosenttia Suomen väestöstä. Maanlaajuinen verkko mahdollistaa luotettavaa tiedonvälitystä television kautta käytännössä jokaiselle suomalaiselle.

Teppo Ahonen, VP TV- ja Video Delivery

Digitan TV-liiketoiminnasta vastaava Teppo Ahonen näkee Digitan yhteiskunnallisen aseman tiedonvälittäjänä merkittävänä. “AntenniTV rakennettiin aikanaan Yleisradion tarpeista – koko AntenniTV syntyi Ylen tehtävästä palvella kaikkia kansalaisia. Ydintoimintamme Digitalla perustuu tiedonvälittämiseen ja sen turvaamiseen Suomessa kaikissa olosuhteissa.”

Digitan valtakunnallinen peitto mahdollistaa samat palvelut ja tiedonvälityksen kaikille. Digita tuottaa myös ylläpitopalveluja tietoliikennetoimijoille ja viranomaisverkoille. “Digitaa voi hyvin kuvailla TV- ja radiojakelun hermokeskukseksi Suomessa. Kun yhteiskunnassa tapahtuu, Digita välittää tietoa”, toteaa Ahonen. Hyvänä esimerkkinä nopeasta ja tärkeästä tiedonvälityksestä suomalaisille toimii muutaman vuoden takaa koronapandemian ensimmäiset koronatiedotustilaisuudet televisiossa.

AntenniTV-vastaanotossa on tapahtunut useita kehitysaskeleita. AntenniTV on niin tekniseltä laadultaan vähintään muiden jakeluteiden tasolla, ellei jopa niitä edellä. Lisäksi se tarjoaa suomalaisten suosikkikanavat katsottavaksi ilman erillistä kuukausimaksua ja uudet vuorovaikutteiset palvelut ovat olleet jo monta vuotta käytössä.

AntenniTV-vastaanottoon yhdistetään vielä tänäkin päivänä useita harhakuvia ja vanhoja oletuksia. Harhakuvat ja vanhat oletukset liittyvät yleensä kahteen seikkaan: AntenniTV on harvaanasutun maaseudun vastaanottotapa ja AntenniTV näyttää kolmea kanavaa ”kohisten”. Ahonen taklaa mielellään harhakuvia ja vanhoja oletuksia. ”Ensinnäkin, AntenniTV on tyypillinen vastaanottotapa omakoti- ja pientaloalueilla. Esimerkiksi Espoossa sijaitseva lähetysasemamme kattaa laajan alueen aina Lohjalta Porvooseen, minne mahtuu paljon antenniverkkokäyttäjiä. Toiseksi kolmen ”kohisevan” kanavan ajoista olemme siirtyneet 18 vapaasti vastaanotettavaan kanavaan”, kertoo Ahonen.

Digita on tiedonvälityksen kautta tärkeä toimija ja tiiviisti yhteydessä suomalaiseen yhteiskuntaan ja takaa ihmisille asuinpaikasta riippumatta ajankohtaista tietoa, unohtamatta uusia vuorovaikutteisia palveluita. ”AntenniTV:n hinta on aina sama kaikille katsojille, eli pyöreät nolla euroa kuukaudessa”, korostaa Ahonen