Telia Finland toimittaa Digita Oy:lle sisällönjakopalvelun (Content Delivery Network, CDN) vauhdittamaan yhtiön kotimaisen internet-videojakelualustan lanseerausta. Yhteistyö vahvistaa molempien yhtiöiden asemaa mediajakelun markkinoilla Suomessa. Telialle ensimmäinen sisällönjakosopimus Suomessa on merkittävä askel yhtiön palveluiden laajentamisessa sisällönjakopalveluihin. 

Digita tarjoaa Multi-CDN -palvelua tv-kanavien internetjakeluun asiakkailleen Suomessa sekä kansainvälisesti. “Digitan ydinosaamista on laadukkaiden tv-lähetysten jakaminen maanpäällisessä verkossa, ja meille on tärkeätä tarjota sama katsomiskokemus internet-katsojille”, sanoo Head of Business Tatu Kaskela Digitalta. ”Kumppanuus Telian kanssa takaa meille erinomaiset valmiudet kansainväliseen mediajakeluun, kun omat investointimme kohdistuvat lähinnä kotimaiseen katseluun ja oman 24/7 palveluoperointikeskuksen toimintaan”, Kaskela jatkaa. Telia vastaa jo nykyisellään Digitan televisio- ja radioverkkojen siirtoyhteyksistä.

”Pystymme Telia CDN-palvelulla tukemaan Digitan johtavaa medianjakeluroolia Suomessa. Tarjoamme hyvin joustavan sisällönjakoratkaisun, joka vastaa hyvin Digitan kasvavan asiakaskunnan vaatimuksiin ”, sanoo liiketoimintapäällikkö Kimmo Yrjölä Telialta.

Sisällönjakopalvelulla toimitetaan digitaalista sisältöä ja palveluita loppukäyttäjille. Palvelun tyypillisiä asiakkaita ovat mediayhtiöt ja sisällöntuottajat, jotka vauhdittavat merkittävästi liikkuvan kuvan jakelun kasvua internetissä. Sisällönjakopalvelun maantieteellisesti hajautetut palvelimet tuovat sisällön lähemmäs loppukäyttäjää ja varmistavat näin tasaisen ja hyvän laadun sekä paranevan käyttökokemuksen.

Telia CDN on helppokäyttöinen pilvipalvelu, joka parantaa Internet-pohjaisen sisällönjakelun nopeutta, mittakaavaa ja turvallisuutta. Palvelu nopeuttaa myös sivulatauksia, parantaa käyttökokemusta ja nostaa sivujen tuloksia hakukoneissa. Asiakkaan verkkoinfrastruktuuri saadaan skaalautumaan maailmanlaajuisella pilvipalvelulla, jonka palvelimet sijaitsevat yli sadassa kohteessa kuudella mantereella.

Tietoa palveluista:

https://cdn.teliacompany.com/
https://www.digita.fi/en/services/tv_and_video

Digita
Digita välittää radio- ja tv-ohjelmat luotettavasti kaikille suomalaisille vuoden jokaisena päivänä. Viimeisimmän digitaalisen tekniikan soveltajana kehitämme ja tarjoamme myös monipuolisia internet-tv- ja radiopalveluita. Lisäksi palveluvalikoimaamme kuuluvat kattavaan verkkoomme pohjautuvat IoT-palvelut sekä huippuluokan DataCenter-palvelut. Asiakkaamme ovat parhaita sisältöjä tarjoavia mediayhtiöitä sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattoreita.

Digta/Viestintä